KOTITEATTERI PRESENTERAR: OLOHUONEESSA ( I VARDAGSRUM) – SCHEMA FÖR TURNÉN UT NU!

En hyllning till hem! Nu återupplivar vi den försvinnande folklore att gästa och ta scenkonstens turnerande aktiviteter direkt till sofforna i våra hem. Föreställningen, som har turnerat runt om i Finland, kommer nu att äga rum i vardagsrummen i olika kommuner i Mellersta Österbotten i juni 2023.

Olohuoneessa är Kotiteatteris första föreställning och hade sitt premiär 2018. Det startade en serie av föreställningar som utspelar sig i olika utrymmen i hemmet, med fokus på främlingvänlighet. 

Olohuoneessa kan du se fem artisterna i folkdräkter göra poledans, dricka kaffe, slappa, träna, svettas och pruppa med. Med föreställningen kommer vi att bilda ett gemensamt vardagsrum mellan bekanta och främlingar. Föreställningen kan ses i lugn och ro från soffan. 

Med stöd av Suomen kulttuurirahasto, Centret för konstfrämjande, Regionala danscentret i Österbotten.

MELLERSTA ÖSTERBOTTENS  TURNÉ SCHEMA 2023

ons 7.6.2023 kl. 19 Kaustby (Jylhä)

tor 8.6.2023 kl. 19 Yli-Ullava (Törbacka) 

lör 10.6.2023 kl. 19 Karleby (Hakalax)

sön 11.6.2023 kl. 19 Karleby (Kvikant)

Inträde till föreställningarna är gratis, men kräver förhandsbokning eftersom platserna är begränsade. Bokning via info.kotiteatteri@gmail.com. En mer detaljerad adress till vardagsrummet kommer vid bokningstillfället. Längd 1h 30min, ink. paus. Mer information: kotiteatteri.org

Om Kotiteatteri: 

Kotiteatteri (Hemmateater) är en grupp som grundades 2018 av fem scenkonstproffs, som använder privata hem som scen. Syftet med Kotiteatteri är att popularisera ny performancekonst, återuppliva försvinnande folklore att gästa och utvidga scenkonstens turnéverksamhet till områden var performanceverksamhet normalt inte existerar. Våra föreställningar är hyllningar till hem, familjer och olika traditioner av att samlas och höra ihop, som soarés, högtids och kvällssamlingar. Kotiteatteri använder ett brett spektrum av dans-, teater-, performancekonst- och ljud- och ljusdesignexpertis som verktyg. Dessutom använder vi kompetens som vi inte har.

Kotiteatteris landskapsturné inleddes 2019 i Satakunta och Nyland. År 2021 äventyrade vi i Norra Karelen och 2022 i Birkaland. 

Arbetsgruppen för koncept, dramaturgi och produktion: Tuomas Laitinen, Aku Meriläinen, Elisa Piispanen, Ulla Päivikkö och Laura Rämä.

Bild: Jonne Renvall