KOTITEATTERI ESITTÄÄ: OLOHUONEESSA – KIERTUEAIKATAULU JULKAISTU!

Kunnianosoitus kodeille! Nyt elvytetään kyläilyn katoavaa kansanperinnettä ja viedään esitystaiteen kiertuetoimintaa suoraan kotisohville. Eri puolilla Suomea kiertänyt esitys jalkautuu nyt kesäkuussa 2023 Keski-Pohjanmaan eri kuntien olohuoneisiin.

Olohuoneessa on Kotiteatterin ensimmäinen esitys ja sai ensi-iltansa vuonna 2018. Se aloitti kodin eri tiloihin sijoittuvan esityssarjan, jonka keskiössä on ventovieraanvaraisuus. 

Olohuoneessa-esityksessä vilahtaa kansallispukuja ja tankotanssia, kahvinjuontia, löhöilyä, treenausta, hikeä ja pieruja viiden esiintyjän voimin. Esityksen myötä muodostamme yhteisen olohuoneen tuttujen ja ventovieraiden kesken. Esitystä voi katsella rauhassa sohvalta. 

Esitystä tukee Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus.

KESKI-POHJANMAAN ESITYSKIERTUEEN AIKATAULU 2023

ke 7.6.2023 klo 19 Kaustinen (Jylhä)

to 8.6.2023 klo 19 Yli-Ullava (Törbacka) 

la 10.6.2023 klo 19 Kokkola (Hakalahti)

su 11.6.2023 klo 19 Kokkola (Kvikant)

Esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikkavaraus on tehtävä rajoitetun katsojamäärän vuoksi. Lippuvaraukset osoitteesta info.kotiteatteri@gmail.com. Olohuoneen tarkempi osoite toimitetaan varauksen yhteydessä. Kesto 1h 30min, väliaika.

Lisätietoa: kotiteatteri.org

KOTITEATTERISTA

Kotiteatteri on viiden esittävän taiteen ammattilaisen vuonna 2018 perustama ryhmä, jonka näyttämönä toimivat yksityiskodit. Kotiteatterin tavoitteena on popularisoida uutta esitystaidetta, elvyttää kyläilyn katoavaa kansanperinnettä sekä ulottaa esitystaiteen kiertuetoiminta alueille, joissa esitystoimintaa ei normaalisti ole. Esityksemme ovat kunnianosoituksia kodeille, perheille ja erilaisille yhteenkokoontumisen ja -kuulumisen perinteille, kuten iltamille, kinkereille ja illanistujaisille. Kotiteatteri käyttää työkaluinaan laajaa kirjoa tanssin, teatterin, performanssitaiteiden, sekä ääni- ja valosuunnittelun osaamista. Lisäksi käytämme taitoja, joita meillä ei ole.

Kotiteatterin maakuntakiertue on alkanut vuonna 2019 Satakunnasta ja Uudeltamaalta. Vuonna 2021 seikkailimme Pohjois-Karjalassa ja vuonna 2022 Pirkanmaalla.

Konsepti, dramaturgia ja toteutus työryhmä: Tuomas Laitinen, Aku Meriläinen, Elisa Piispanen, Ulla Päivikkö ja Laura Rämä.

Kuva: Jonne Renvall