Tie toiseen-kontakt workshop

Torsdag 14.3. kl. 18-19.30 brottningssalen i OrrnäsÄr du intresserad av rörlig improvisation? Kom och testa hur man rör sig tillsammans utan förbestämda steg eller former. För att delta behöver du ingen tidigare erfarenhet av dans eller kampsporter.

I verkstaden bekantar vi oss med danskonstnärernas Anders Lillhonga och Matti Haaponiemis kontaktarbete, som hämtar inspiration från bland annat aikido och kontaktimprovisation. Den centrala innehållet är en mjuk och kraftgränsöverskridande kontakt, som möjliggör ett subtilt och säkert sätt att förhandla rörelsemässigt med andra.

Arbetet sker utifrån känslan, där den yttre formen är sekundär. Formerna uppstår från inre upplevelser som leds av övningsbaserade övningar. Arbetsmetoden är avslappnad, rolig och lekfull och verkstaden passar alla nivåer av utövare, från nybörjare till erfarna veteraner.

Ta med dig bekväma kläder som du kan röra dig i och en vattenflaska. Vi tränar alla med alla, så du behöver inte en egen partner. Du kan anmäla dig till workshoppet genom att  skicka e-post till reija.penttinen@pohjanmaantanssi.fi.

Matti Haaponiemi och Anders Lillhonga har arbetat tillsammans sedan 2017. De är särskilt intresserade av kontaktarbete, improvisation samt ljud- och videokonst. Deras stil och estetiska ideal hämtar inspiration från autentiskt framförande, datorspel, actionfilmer och mystiken i österländska kampsporter.

Verkstaden ger en inblick i konstnärernas arbete och förbereder för föreställningen “Either put on these glasses or start eating that trash can” som visas på Vasa stadsteatern den 15.3. Föreställningen är en del av evenemanget “Österbotten dansar”, som arrangeras 13.3.-16.3.2024.