Hanna Korhonen, Niina Hannula och Pekka Kytömäki: Mina drömmar är inte rädda för mörkret


Lördagen 16.3.2024 klockan 19.20 på Julia-scenen vid Vasa stadsteater

I verket bygger dansaren, musikern och poeten tillsammans en mångkonstnärlig väv. De släpper orden fritt i vinden, tar steg med ögonen slutna, dansar för hararna, betraktar kvällsmolnen. De räknar sandkorn på stranden, stjärnor på himlen och melankoliska tankar.

I verket utforskas vilka resonansytor orden skapar i dansen, ljudlandskapen och musiken. Står de emot varandra, debatterar, kommenterar, gnistrar eller hittar de en slumpmässig harmoni? Föreställningen förblir i nuet, minns det förflutna och känner på det som kommer. De går från mossa till betong och återvänder till vassbäddar.

Föreställningen “Uneni eivät pelkää pimeää” är en del av konceptet och verkserien “Liikkeelliset runot”. “Liikkeelliset runot” är ett kontinuerligt koncept som skapats av danskonstnären Hanna Korhonen och påbörjades år 2018. I detta koncept skapas samtida dans och ljudlandskap till samtida dikter och prosatexter. Korhonen fortsätter arbetet med detta koncept så långt det är möjligt varje år och skapar nya rörliga dikter med nya gemenskaper och konstnärer. Korhonen arbetade under hösten 2023 med Pirkanmaan Tanssin Keskus regionala pris.

Ljusdesign för verket har gjorts av Elina Nopanen.

Föreställningen äger rum på lördagen 16.3. cirka kl. 19.20 på Julia-scenen vid Vasa stadsteater som en del av Österbotten dansar-evenemanget. Innan föreställningen “Uneni eivät pelkää pimeää” får vi njuta av en föreställning av den vasabaserade gruppen Runonkulkijat med titeln “Kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa” i teaterns restaurang.