KOTITEATTERI PRESENTERAR: OLOHUONEESSA ( I VARDAGSRUM) MELLERSTA ÖSTERBOTTEN TURNÉ I JUNI 2023 

Kotiteatteri (Hemmateater) är en grupp som grundades 2018 av fem scenkonstproffs, som använder privata hem som scen. Syftet med Kotiteatteri är att popularisera ny performancekonst, återuppliva försvinnande folklore att gästa och utvidga scenkonstens turnéverksamhet till områden var performanceverksamhet normalt inte existerar. Våra föreställningar är hyllningar till hem, familjer och olika traditioner av att samlas och höra ihop, som soarés, högtids och kvällssamlingar. Kotiteatteri använder ett brett spektrum av dans-, teater-, performancekonst- och ljud- och ljusdesignexpertis som verktyg. Dessutom använder vi kompetens som vi inte har.


Olohuoneessa är Kotiteatteris första föreställning och hade sitt premiär 2018. Det startade en serie av föreställningar som utspelar sig i olika utrymmen i hemmet, med fokus på främlingvänlighet. 


Olohuoneessa kan du se fem artisterna i folkdräkter göra poledans, dricka kaffe, slappa, träna, svettas och pruppa med. Med föreställningen kommer vi att bilda ett gemensamt vardagsrum mellan bekanta och främlingar. Föreställningen kan ses i lugn och ro från soffan. Föreställningen är gratis för både arrangören och tittaren, men kräver förhandsbokning.


Kotiteatteris landskapsturné inleddes 2019 i Satakunta och Nyland. År 2021 äventyrade vi i Norra Karelen och 2022 i Birkaland. 


I juni 2023 anländer Kotiteatteri till Mellersta Österbotten!! Sökandet efter vardagsrums pågår nu. Vi söker vardagsrum över hela Mellersta Österbotten: vem som helst kan föreslå ett eget vardagsrum som föreställningslokal och bjuda in oss till byn! Vi pratar också svenska, även om det inte är vår styrka. Föreställningen har väldigt lite tal. 

Registreringsformuläret finns också på vår hemsida: www.kotiteatteri.org


Direktlänk till ansökan: https://forms.gle/RsGRQC1esc5GziMT7 


Sökandet efter vardagsrummen stänger i slutet av April.


Med stöd av Suomen Kulttuurirahasto, Taike ja Regionala danscentret i Österbotten.


Vi ses i vardagsrummet! 


Hälsningar Kotiteatteri – grupp

Tuomas Laitinen, Aku Meriläinen, Elisa Piispanen, Ulla Päivikkö och Laura Rämä

www.kotiteatteri.org

info.kotiteatteri@gmail.com

0400 819084