Proffstimmar 22.11. & 29.11.: Janis Heldmann

Janis Heldmann är en tysk dansare, performer och musiker med en bakgrund i urban och nutidsdans.  I sin tidigare karriär vann Janis tillsammans med sin Breakdance Crew det tyska breakdance mästerskapet i 2011 och 2012. Efter han upptöckt nutidsdansen har Janis uppträtt på flera professionella teaterscener i Tyskland och utomlands på verk av Lorca Renoux, Samir Akika, Susanna Linke, Malou Airaudo, Neco Celic och daskompanierna La Macana och Unusual Symptoms. 


Janis har också dansat i flera verk av tidigare Ultima Vez dansaren och koreografen Julio Iglesias Ungo. I dessa föreställningar har Janis arbetat som dansare pch också som musiker på scenen. Tillsammans med Julio och gruppen har Janis turnerat i Tyskland, Spanien, Portugal, Costa Rica och Kuba


Under de senaste åren har Janis tillsammans med Nella Turkki aktivt skapat egna dansverk för professionella och okonventionella dansscener. I sina verk utforskar Janis och Nella realtioner till natur och förkroppsligade roller och minnen. Janis och Nella har också lett flera workshops och konstnärligt-pedagogiska projekt med unga dansare. 


Janis är också ingenjör i akustik och forskare, och har sin magisterexamen i akustik vid Aalto-universitetet. 


I sin klass bjuder Janis in deltagarna till ett fysiskt och flödande rörelsespråk, med inslag av nutidsdans, urban dans och kampsport. Efter en lekfull uppvärmning fortsätter lektionen med en serie som uppmuntrar deltagarna att njuta av rörelse. Dansserien erbjuder också en frihet att anpassa den och göra den till sin egen, så verkstaden passar åt alla deltagare och kunskaper. 


Regionala danscentret i Österbotten arrangerar proffstimmar i November. Timmarna är på tisdagar. Skriv in datumen nu redan i kalendern!


OBS! Datumer har ändrats!

Kl 10:00-11:30

Plats: TaiKon, Kasern 11, 7-9 Östra kaserntorget, 65100 Vasa

Lektionerna är kostnadsfria och öppna för alla scenkonstproffs.

Tisdag 22.11. & 29.11.
Janis Heldmann – Nutidsdans