Vem marknadsför vi dans åt och hur ?  – skolning 1.-2.6.

Onsdagen den 1.6 kl. 9-13 och torsdagen den 2.6. kl. 10-13 arrangerar Regionala danscentret i Österbotten en online skolning i kommunikation och marknadsföring för professionella dansaktörer. Skolningen leds av Mari Kellokumpu från marknadsföringsbyrån Kuulu och Riitta Aittokallio. Kursen hålls på distans, via zoom. 

Mari Kellokumpu har ansvarat för marknadsföringen av flera dansföreningar och har också utbildat flera dans- och kulturorganisationer. Innehållet i hennes utbildning fokuserar på målgrupper och deras räckvidd, planerad innehållsproduktion och användning av olika kanaler i marknadsföring.

Riitta Aittokallio har över 20 års erfarenhet av producentuppdrag och projekt inom scenkonsten såväl i Finland som internationellt. Innan hon grundade sitt eget företag arbetade hon på Dansinformationscentret och Helsingfors Evenemangsstiftelse. Fma Raittokallio grundades i december 2021 och den erbjuder olika tjänster såsom projekthantering inom kultur- och evenemangsfältet, utbildning och konsult-tjänster. För tillfället arbetar Riitta bl.a. som produktionschef för Ice Hot Nordic Dance Platform. I hennes utbildning fokuserar vi särskilt på innehållet i marknadsföringen och klargör till exempel hur bidragsansökningsbeskrivningar av dansverk kan modifieras för marknadsföringssyften och varför det är viktigt att omarbeta texter. Riitta Aittokallio håller också i case study -utbildningen.

Man anmäler sig till skolningen genom att skicka epost till pia.murto@pohjanmaantanssi.fi

Kom ihåg att inkludera ditt namn, telefonnummer samt intresset att delta i case study delen där man kan få hjälp med att utveckla marknadsföring eller texter av sitt verk. Bara 3 personer tas med som case study. och dessa kommer också att användas som exempel i allmänna diskussionen.

Anmälningen stänger 27.5.2022. 

Skolningen är gratis för Dans i Österbottens rfs medlemmar, och kostar 20 € för icke-medlemmar. Observera att du kan enkelt bli medlem genom att kontakta oss.