Malviniemi Company 10-års turné hösten 2021 – biljetterna är nu till salu!

Malviniemi Company är en nutidsdansgrupp som grundades 2011 och är verksam i Vasa. På hösten 2021 firar gruppen tio år av verksamhet med en turné av verket Moments from K. Turnén förverkligas i samarbete med Regionala danscentret i Österbotten och Mellersta Österbottens kammarorkester.

Under ledningen av konstnärlig ledaren och koreografen Mia Malviniemi har gruppen producerat totalt 13 dansverk och förverkligat kreativ dans-projekt för seniorer sedan 2016. Malviniemi Company är den enda professionella dansgruppen i Österbotten och har anställt ett flertal konst- och kulturproffs under de senaste tio åren. Verksamheten har stötts av t.ex. Vasa stad, Centret för konstfrämjande, Undervisnings- och kulturministeriet, Österbottens förbund, Svenska kulturfonden och Södra Österbottens kulturfond samt flera stiftelser.

I Moments from K betraktar koreografen Mia Malviniemi människans relation till plats, stad och natur. Idéerna till koreografin föddes ur funderingar hur en stad, naturen eller en plats påverkar och formar oss som människor genom dess estetik, upplevelsen eller det levda livet. Det förflutna och nuet är närvarande i verket genom rörelse, mänskliga röster, musiken och ljudvärlden.Verkets komposition och ljuddesign är gjorda av Ralf Nyqvist. Danskonsnärerna är Nanna Rahikainen, Eleni Pierides, Ailish Maher och Janne Aspvik. Musikerna i Mellersta Österbottens kammarorkester är Teija Pääkkönen, Annica Brännkärr, Ari Hanhikoski och Ulla Lampela.

Moments from K -verkets föreställningar och biljettinfo hittar du här:

Ti 28.9.2021 Vasa – Vasa stadshus kl. 19
Biljetterna bokas via Regionala danscentret i Österbotten / annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi, 045 136 4372
Tors 30.9. Seinäjoki – Kalevan navetta kl. 19.
Biljetterna bokas via Regionala danscentret i Österbotten / annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi, 045 136 4372.

Fre 1.10 Jakobstad – Schaumansalen kl. 19
Biljettförsäljning via Schamaunsalen.

Biljettpriser:
Grundbiljett: 28 € / Biljett med rabatt: 18€ (pensionärer, studerande, arbetssökande)
Scenkonstproffs ( med TEME medlemskap): 12,50 €
Gruppbilljetter (min. 10 pers.): Grundbiljetter: 25 € / Grupper med rabattpris: 16 € (pensionärer, studerande, arbetssökande)

Tilläggsinformation.