Karolina Ginman & arbetsgrupp: A Human Ensemble

Vasa stadsbibliotek, Dramasal, Biblioteksgatan 13 65100 Vasa

Esitykset:

Lör 26.8. kl. 19
Sön 27.8. kl. 14


Ett tvåspråkigt konstnärsmöte blir efter lördagens föreställningOm verket:

A Human Ensemble är nio samtidiga solos och en väv av psykofysiska formuleringar som formas fram ur dansarnas kollektiva förmedvetna.

Nio performers i olika åldrar (både professionella och icke-professionella dansare) hänger sig åt en poetisk, kroppslig medvetandeström och låter sina inre landskap vibrera och kollidera med yttre landskap. Genom att lekfullt arbeta sig igenom en luftig koreografisk struktur på en mäktig scen omfamnad av ridåer i varm okra, dansar de fram ett okontrollerbart och alltid unikt ekosystem. En dans med hela sitt jag, tillsammans.

Med sin otyglade musikvärld, en nostalgisk vandring i såväl klassiska körverk som 60-tals pop- och garage-rock, kommer A Human Ensemble ideligen till varande som ett livfullt nätverk av växelverkningar och en tröstande samexistens av olikheter, likheter, friktioner; av små och väldiga landskap.

Verket grundar sig på en nyformulering av fri association för den poetiska kroppen, en psykofysisk praktik som koreografen Karolina Ginman utvecklar lockandes ett oändligt spektrum av (psyko)dynamik, intensiteter, volymer, tempos, affekter att genomlevas på ett djupt plan av såväl av dansare som åskådare. Under den skapande processen har arbetsgruppen fört en reflektiv dialog med psykoanalytikern, psykologen Anne Kotkavirta och psykoanalytikern, filosofen Jussi Kotkavirta.


Koreograf, rums- och ljudkoncept, kostym:
Karolina Ginman
På scen: Ingrid André, Leila Kourkia, Saija Lehtola, Marlon Moilanen, Jan Nyberg, Gesa Piper, Pihla Sudenyö, Inari Virmakoski, Minja Yletyinen
Rums- och ljusplanering: Jenni Pystynen
Ljudplanering: Aki Päivärinne
Producenter: Inari Pesonen och Karolina Ginman
Produktion: Karolina Ginman
Med understöd av: Centret för konstfrämjande (Österbottens konstkommission); Vasa stad

Biljetter:

Grundbiljett: 15€ 

Biljett med rabatt: 10€ (pensionärer, studerande, arbetssökande) Använd kod Alennuslippu när du köp på webbutikKöp biljetter här eller vid dörren

Bild: Laura RämöTeaser: