ÖSTERBOTTEN DANSAR 2022 –  Maria Nurmela: Falling Through the Disappearing Light


Vasa stadsteaters Julia-scen Torsdag 8.12.2022 kl. 19.15:

Nurmelas delikata dansverk Falling Through The Disappearing Light behandlar teman om ständigt närvarande livet och döden, osäkerhet, fattigdom, illusioner och drömvärldar. Koreografen Maria Nurmela har skapat verket tillsammans med en internationell arbetsgrupp. I föreställningen medverkar också danselever från Kuula-institutet.

Nutidsdansverket som är Inspirerad av H.C. Andersens Sagan om den Lilla Tändsticksflickan (publicerad 1845) erbjuder åskådaren möjligheten betrakta livets skörhet med  hjälp av samtida dans. Arbetsgruppens tolkning av en bekant berättelse är abstrakt, metaforisk och associativ, och verket strävar efter att tilltala alla sinnen. Arbetsprocessen har varit med en starkt tvärkonstnärlig inriktning.

Koncept, koreografi och regi: Maria Nurmela 

Uppträdande, dans och koreografi: Jonna Aaltonen, Janne Aspvik, Georgie Goater, Gesa Piper, Meri Pajunpää 

Koreografisk assistent: Gesa Piper

Komposition och ljuddesign: Jane Sheldon & Jaakko Vastapuu 

Kostymdesign och grafik: Heidi Wikar 

Ljus- och utrymmesplanering: Kalle Ropponen 

Kostymtillverkning: Heidi Wikar och Anni Korkalo 

Produktion: Maria Nurmela, Regionala danscentret I Västra Finland 

Med stöd från: Regionala danscentret I Västra Finland , Stiftelsen för Åbo Akademi, Åbo kulturnämnd, Turun Teatterisäätiö ry, Svenska Kulturfonden,Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Taike/Varsinais-Suomi, Jenni och Antti Wihuris stiftelse 

Längd: 70 min 

Ingen paus


Köp biljetter här