Kitka kollektiven – same, same but different 27.11.2021, Drama-salen, Vasa

Same, same but different- verket observerar likvärdighet och olikhet – hur kan man vara en del av gemenskap utan att förlora sin individualitet.

Att titta stint på en enda sanning och omge sig själv med människor som brukar tänka på samma sätt skapar en illusion av trygghet och kraftkänsla, men samtidigt innebär det slut för dialogen. Sociala medier gör det möjligt att sprida radikala uppfattningar utan källkritik, vilket leder till att olika grupper ställs mot varandra utan att möta varandra och utan att kunna föra en saklig diskussion.

Kitka Kollektiivi är ett kollektiv som verkar i Helsingfors och består av tre danskonstnärer: Katriina KantolaIiris Raipala och Elina Valtonen. Same, same but different uppträdande forskar den polarisation som i dagens värld råder med hjälp av rörelse.

Lämplig för alla åldrar, fritt inträde

Tid: lör 27.11.2021 kl.13

Längd: ca. 35 min

Plats: Vasa stadsbibliotekets Drama-sal

Biblioteksgatan 13, 65100, Vasa (ingång via Rådhusgatan)

Biljetter: Fritt inträde