Palkkaamme tanssin aluetaiteilijan taiteellis-pedagogiseen toimintaan

Hakuaika 12.12.2023-21.1.2024Pohjanmaan tanssin aluekeskus palkkaa tanssin aluetaiteilijan kuukauden määräaikaiseen työsuhteeseen työskentelemään Uudenkaarlepyyn, Pedersören, Pietarsaaren, Luodon ja Kruunupyyn kunnissa kesäajan taitteessa. Kohdeyhteisönä projektissa on koululaiset, eli lapset ja nuoret.


Tanssitaiteilija työskentelee ja valmistelee projektinsa taiteellista sisältöä viikkojen 21-22 aikana (20.5.-2.6.2024). Työskentelyn tuloksena syntyy suomenkielinen tanssitaiteen esitys- ja työpajakokonaisuus, jota taiteilija itsenäisesti esittää ja toteuttaa aikavälillä 3.-19.6. Työskentely päättyy juuri ennen juhannusta. Tanssiesitys ja kaikille saavutettava -työpaja levittäytyy mainittujen viiden kunnan “kesälapsitoiminnan” keskuuteen. Taiteilija kiertää erilaisia kesäleirejä, mutta myös vaikkapa päiväkoteja, joissa kesähoidossa on niin tulevia eskarilaisia kuin 1-2-luokkalaisia.

Pohjanmaan tanssin aluekeskus koordinoi, aikatauluttaa ja järjestää toteutuvat esitys- ja työpajatoiminnat. Aluekeskus myös järjestää taiteilijalle majoituksen ja harjoitustilan tarvittavaksi ajaksi. Työntekijä kulkee omalla tai vuokra-autolla kohdekunnissa. Projektin palkkaus on 2850 e + 12 % lomakorvausta.

Tavoitteena on tuottaa yhden esiintyvän taiteilijan luomus, joka on saavutettava monenikäisille lapsille. Tärkeää kokonaisuudessa on taiteilijan vapaasti valitsemaan aiheeseen liittyvä esitys, joka puhuttelee kohdeyleisöä ja tuo merkityksellisen taide-elämyksen alkukesäiseen perhearkeen. Esityskokemuksen jälkeen yleisölle tarjotaan taiteelliseen teemaan liittyvä tanssityöpaja, johon tilanteesta riippuen (kesäleiri vai toritapahtuma) osallistutaan joko vapaaehtoisesti tai osana lasten ohjatun päivän ohjelmaa.

Jos olet itsenäinen taiteilija, jolla on pedagogista tuntemusta, ja kiinnostuit kuukauden määräaikaisesta projektityöstä, hae mukaan! Sinulla olisi hyvä olla suomen kielen taito, taiteellis-pedagoginen ammattitaito, sekä ajokortti.


Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi taiteellisen sisältöidean sekä CV:si kera 21.1.2024 mennessä.

Lisätiedot ja hakemukset: Toiminnanjohtaja Eleni Pierides, eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi, 045-1364372Palkkauksen mahdollistaa Pohjanmaan liiton myöntämä aluetaiteilijan palkkausavustus.