Ammattilaiset

Aluekeskus tarjoaa monimuotoista tukea alueella toimiville tanssin ammattilaisille: aluekeskukselta voi hakea avustusta alueella tuotettaviin tanssiteoksiin ja -tapahtumiin; löytää uusia kontakteja ja yhteistyöpartnereita; keskustella, ideoida ja kehittää; osallistua työpajoihin ja treeneihin, vastaanottaa ja jakaa tietoa.

 

2024: Yhteisöt, työryhmät ja freelance tanssitaiteilijat voivat hakea tukea Pohjanmaan tanssin aluekeskuksesta. Työ tulee toteuttaa alueella. Yhdistykset / ryhmät voivat hakea osatuotantotukea ja yksittäiset tanssitaiteilijat voivat hakea aluekeskuspalkkaa. Kaikki voivat hakea tuottajapalveluja. Jos haluat tehdä hakemuksen useammalle tukimuodolle, ole hyvä, ja täytä jokaiselle tukimuodolle, oma, erillinen hakemuksensa. Hakuaika on ti 12.12.2023 – ma 8.1.2024 (klo 16).

 

Hakemukset käydään läpi tammi-helmikuussa. Aluekeskuksen henkilöstö, toiminnanjohtaja ja tuottaja, esittelevät hakemukset Pohjanmaan tanssi ry:n hallitukselle, joka tekee myöntöpäätökset esittelyjen perusteella. Sen jälkeen aluekeskuksen ohjausryhmä virallistaa lopulliset päätökset kokouksessaan.

 

Ohjeet: Lähetä täytetty hakemus sekä liitteet täältä.

Lisätietoa tukimuodoista alla.

 

Aluekeskuspalkka

Yksittäiset tanssitaiteilijat voivat hakea aluekeskuspalkkaa omaan taiteelliseen työhönsä. Pohjanmaan tanssin aluekeskus myöntää useimmiten enintään yhden kuukauden työsuhteiseen työskentelyyn tukea per taiteilija. Hakulomakkeessa kohdassa “haettava summa” voi ilmaista toiveensa kk-palkan suurudelle (mm. työkokemukseen viitaten). Noudatamme TEATES:n mukaista tanssijan minimipalkkausta (1.4.2024 voimaan tuleva yleiskorotus huomioiden).

 

Ohjeet: Lähetä täytetty hakemus sekä liitteet täältä.

Liitteet: 

Aluekeskuspalkka: työsuunnitelma + CV

Kaikki liitteet PDF-muodossa.

 

Osatuotantotuki

Yhdistykset tai vapaat työryhmät voivat hakea projektiinsa osatuotantotukea. Pohjanmaan tanssin aluekeskus voi myöntää osatuotantotukea hyvin rajallisesti. Esitä hakemuksessasi konkreettisesti, mihin tuotannollisiin kuluihin tuki kohdentuu.

 

Ohjeet: Lähetä täytetty hakemus sekä liitteet täältä.

Liitteet: 

Osatuotantotuki: työsuunnitelma sekä budjetti + CV:t (jos työryhmä) / SEKÄ toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus (jos yhteisö)

Kaikki liitteet PDF-muodossa.

 

Tuottajapalvelu

Niin yksittäiset taiteilijat, kuin yhdistykset ja vapaat työryhmät voivat saada projektiinsa tuottajapalvelua aluekeskuksesta. Palvelu on keskuksen henkilöstöltä saatavaa työaikairesurssia. Seuraava tuottajapalveluiden hakuikkuna on huhti-toukokuussa 2024. Lisätietoa tukimuodosta seuraa tuolloin.

 

Matkatuki

Alueen tanssitaiteilijat voivat hakea matkatukea taiteellisen työskentelyn mahdollistamiseksi. Hakemus on vapaamuotoinen, läpi vuoden jatkuva ja yhdelle taiteilijalle myönnetään maksimissaan 300 € matkatukea kalenterivuodessa.

Matkatuki ei kata ulkomaanmatkoja, eikä majoituskuluja. Hakemukset lähetetään sähköpostitse: eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi

Päätökset tekee toiminnanjohtaja.

 


Muu rekrytointi vuonna 2024

Aluetaiteilijan palkkaus

Aluetaiteilijan palkkaus taiteellis-pedagogiseen toimintaan 

Hakuikkuna 12.12.2023-21.1.2024

Pohjanmaan tanssin aluekeskus palkkaa tanssin aluetaiteilijan työskentelemään Uudenkaarlepyyn, Pedersören, Pietarsaaren, Luodon ja Kruunupyyn kunnissa kesäajan taitteessa. Kohdeyhteisönä projektissa on koululaiset, eli lapset ja nuoret. Tanssitaiteilija työskentelee ja valmistelee projektinsa taiteellista sisältöä viikkojen 21-22 aikana (20.5.-2.6.2024). Työskentelyn tuloksena syntyy suomenkielinen tanssitaiteen esitys- ja työpajakokonaisuus, jota taiteilija itsenäisesti esittää ja toteuttaa aikavälillä 3.-19.6. Työskentely päättyy juuri ennen juhannusta. Tanssiesitys ja kaikille saavutettava -työpaja levittäytyy mainittujen viiden kunnan “kesälapsitoiminnan” keskuuteen. Taiteilija kiertää erilaisia kesäleirejä, mutta myös vaikkapa päiväkoteja, joissa kesähoidossa on niin tulevia eskarilaisia kuin 1-2-luokkalaisia.

Pohjanmaan tanssin aluekeskus koordinoi, aikatauluttaa ja järjestää toteutuvat esitys- ja työpajatoiminnat. Aluekeskus myös järjestää taiteilijalle majoituksen ja harjoitustilan tarvittavaksi ajaksi. Työntekijä kulkee omalla tai vuokra-autolla kohdekunnissa.

Tavoitteena on tuottaa yhden esiintyvän taiteilijan luomus, joka on saavutettava monenikäisille lapsille. Tärkeää kokonaisuudessa on taiteilijan vapaasti valitsemaan aiheeseen liittyvä esitys, joka puhuttelee kohdeyleisöä ja tuo merkityksellisen taide-elämyksen alkukesäiseen perhearkeen. Esityskokemuksen jälkeen yleisölle tarjotaan taiteelliseen teemaan liittyvä tanssityöpaja, johon tilanteesta riippuen (kesäleiri vai toritapahtuma) osallistutaan joko vapaaehtoisesti tai osana lasten ohjatun päivän ohjelmaa.

Jos olet itsenäinen taiteilija, jolla on pedagogista tuntemusta, ja kiinnostuit kuukauden määräaikaisesta projektityöstä, hae mukaan! Sinulla olisi hyvä olla suomen kielen taito, taiteellis-pedagoginen ammattitaito, sekä ajokortti.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi taiteellisen sisältöidean sekä CV:si kera 21.1.2024 mennessä.

Lisätiedot ja hakemukset: Toiminnanjohtaja Eleni Pierides, eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi, 045-1364372

 

Palkkauksen mahdollistaa Pohjanmaan liiton myöntämä aluetaiteilijan palkkausavustus.

 

Dance of the Fisherman -projektiin esiintyjä

Dance of the Fisherman projektiin esiintyjä

Avoin haku 2.-21.1.2024

Koreografi/tanssija Taneli Törmän (DK/FI) ja teatteriohjaaja Caroline McSweeneyn (DK/IE) esitysprojekti “Dance of the Fisherman” tuodaan osaksi Suomen länsirannikon maisemaa heinäkuussa 2024. Toteutamme paikkasidonnaisen esityksen, jossa yleisö kulkee tiettyä kävelyreittiä mukana, kolmella saarella: Bergössä, Korppoossa ja Hailuodossa.

Projekti toteutetaan yhteistyössä kolmen rannikkoalueen tanssin aluekeskuksen kanssa: Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen, JoJo – Oulun tanssin keskuksen (Pohjoinen tanssin aluekeskus) ja Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Projektiin etsitään 2 tanssijaa. Työ toteutuu työsuhteessa siihen aluekeskukseen, mihin hakee.

“Dance of the Fisherman” tutkii kalastajan maailmaa paikallisten kalastajien ja heidän perheidensä tarinoiden avulla. Suomessa toteutettavaa esitysversiota rahoittavat mainittujen tanssin keskusten lisäksi Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, Harry Schaumans Stiftelsen ja Föreningen Konstsamfundet.

www.danceofthefisherman.dk


Työ edellyttää sujuvaa suomen tai ruotsin kielen taitoa. Työryhmän työskentelykieli on englanti. Harjoitukset ja esitykset järjestetään kaikilla kolmella saarella: Bergössä, Korppoossa ja Hailuodossa.

Odotamme sinulta:

 • Kiinnostusta ulkona työskentelemiseen.
 • Kokemusta tekstin kanssa työskentelemisestä.


Käytännön tietoja:

 • Työskentelyn ajanjakso 1.-31.7.2024
 • Työskentelypaikat: Bergö, Korppoo ja Hailuoto
 • Harjoitukset ovat n. 7 tuntia /päivä
 • Palkka on 2640,31 e + 12 % lomakorvaus
 • Päivärahat. Matkakulut, majoitukset.Hakemus:

 1. CV

   

 2. Motivaatiokirje. Lyhyt teksti siitä, miten suhtaudut teemaan tai esityspaikkaan. 5-7 riviä. Kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

   

 3. Luo lyhyt tanssivideo – enintään 3 minuuttia. Dance of the Fisherman -teeman tai trailerin innoittamana. Linkki traileriin: https://vimeo.com/740443772

 4. Jos sinulla on oma auto ja/tai ajokortti, ilmoita siitä hakemuksessasi.Hakemuksen viimeinen jättöpäivä: su 21.1.2024 klo 23:59


Jätä hakemuksesi valitsemaasi aluekeskukseen.

Pohjanmaan tanssin aluekeskus: eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi

JoJo – Oulun tanssin keskus: leea.alatalo@jojo.fi