14.-16.6. Carina Ahlskog – GA ME ME – kiertue

Tule mukaan ilmaiselle taidevaellukselle läpi urbaanin maiseman


GA ME ME – a sculptural walk in the urban space 

Carina Ahlskogin tuotanto

Teoksen nimi tarkoittaa “gå med mig”, kävele kanssani Pohjanmaan murteella. GA ME ME on Zacharias Topeliuksen Koivu ja tähti -sadusta inspiroitunut performatiivinen teos. Teoksessa kolme tanssijaa luovat veistoksellisia vaikutelmia kaupunkiympäristöön ja katsoja kutsutaan mukaan heidän matkalleen.

KÄVELE KANSSANI,

Myötätuulessa ja vastatuulessa.

Oikoteitä ja kiertoteitä.

Koko matkan kotiin.

Tanssijat: Ailish Maher, Elias Berglund, Janne Aspvik

Huilu: Jennie Kackur

Hanke toteutetaan yhteistyössä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa.
Teosta tukemassa: Svensk-Österbottniska Samfundet, Svenska Kulturfonden, Understödsstiftelsen för arbetets vänner huvudföreningen

ESITYSPAIKAT: 

14.6. Kokkola

Aloitus klo 16.00  Kaupunginkirjasto /sateella kirjaston sisällä

Museokortteli / sateella Roosin piha

Keskuspuisto / sateella kaupungintalon Gamla Karlebyn aula

15.6. Pietarsaari 

Aloitus klo 18.00 Torilta / sateella Campus Allegro

Koulupuisto / sateella kolupuiston lava 

Vanha paloasema / sateella rappuja toiseen kerrokseen 

16.6. Vaasa

Aloitus klo 18.00 Kaupungintalon luota

Tikanojan Taidekodin puutarha / sateella Tikanojan tallilla

Kuntsin rannassa / sateella Kuntsin aulassa


GA ME ME on kaikille avoin ja ilmainen kolmiosainen kokonaisuus, jossa kolme tanssijaa, huilisti ja katsojat yhdistyvät yhteiseen vaellukseen kaupungin halki. Vaelluksen pituus n. 700m yhteensä. Varauduthan pukeutumalla sään mukaisesti. Teoksen kesto: n.1,5h

Tietoa taiteilijasta:

CARINA AHLSKOG

Uusikaarlepyyssä asuva kuva- ja performanssitaiteilija.

Carina Ahlskog on suorittanut kuvataiteen kandidaatin ja maisterin tutkinnon Pietarsaaren YH Noviasta. Hänellä on taustaa nykytanssista ja fysioterapiasta, minkä johdosta hänen luomistyötään inspiroi liikkeessä oleva keho. Hänen pääilmaisunsa on performanssitaide, video ja veistos.

Käyttämällä kuvataiteen kontekstia koreografian ja tanssin kohtaamispaikkana hän tutkii ympäristöä, etsii uusia liikkeitä erilaisissa konteksteissa, joissa kohtaaminen ja läsnäolo ovat keskeisiä ja joissa kiehtovin osuus on tapahtuvassa vuorovaikutuksessa. Hän etsii vuoropuhelua ympäristönsä kanssa. Jotain, mitä hän kutsuu nimellä “Embodied spaces”  (ruumiillistuneet tilat). Erityisesti jokapäiväiset liikkeet kiehtovat häntä, liikkeet jotka ympäröivät meitä. Käyttämällä tuttuja elementtejä ja minimoimalla ja sulkemalla muut pois hän haluaa antaa uuden kuvan siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen ja kuinka voimme elää yhdessä.

Ahlskog on osallistunut erilaisiin taideprojekteihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Kreikassa, Skotlannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Hän on myös tuottanut julkisen veistoksen Purmon koululle Pedersöressä.

www.carinaahlskog.com