24.3. koulutus: Alexia Buono – Somatic movement literacy

Esittävän taiteen opettajille ja taiteilijoille Alexia Buonon työpaja “Somaattinen liikelukutaito” 24.3.2023 klo 9.00 – 12.15 TaiKon, Itäinen Kasarmintori 7-9, Kasarmi 11, 65100 Vaasa


Pohjanmaan tanssin aluekeskus järjestää yhteistyössä Åbo Akademin ja TaiKonin kanssa perjantaina 24.3. klo 9.00 – 12.15 (sis. 15 min paussi)   esittävän taiteen pedagogeille ja taiteilijoille Somaattinen liikelukutaidon työpajan. Kouluttajana toimii Alexia Buono. Koulutus järjestetään lähiopetuksena Vaasassa, TaiKonin tupa 2:ssa. Koulutus on ilmainen.


Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pia.murto@pohjanmaantanssi.fi, jossa ilmoittaa nimensä ja puhelinnumeronsa.  Kurssille ilmoittautuminen päättyy maanantaina 20.3.2023. 


Sisältö:

Tanssin ja esittävän taiteen opettajille suunnattu työpaja tarjoaa kokemuksellista oppimista ja kehollistamista aiheesta “somatic movement literacy”. “Somaattinen liikelukutaito” on sitä, kun osaa tulkita, käyttää ja ymmärtää kehoa: tehden merkityksiä aistien, tuntien, liikkuen, havaiten ja kokien. Taito ei ole vain ymmärryksen kehittämistä kehosta objektiivisesti. Työpajan osallistujille jaetaan erilaisia somaattisia praktiikoita, jotka auttavat ymmärtämään kehollistetusti liikelukutaidon konseptin puitteita. Työpajassa myös keskustellaan ja opitaan toimintoja siitä, miten somaattisen liikelukutaidon ominaisuuksia (kuten toimijuus, kehotietoisuus, kulttuuriyhteisön jäsenyys, kokemuksellinen tieto ja fyysinen taito) voi käyttää omassa opetuksessa.


Vetäjä:

Alexia Buono (PhD) on yhdysvaltalaissyntyinen, valko-kehoinen, etnisyydeltään moninainen, cis, queer, latina-kasvatustieteilijä. Hän työskentelee varhaisen oppimisen ja luovien taiteiden apulaisprofessorina Salisburyn yliopistossa Nentego-alkuperäiskansan (Nanticoken) alueella.

Hänen ammatillinen koulutuksensa nyky- ja modernin tanssin lajeissa, sekä ammattimainen koreografinen työskentely multimedia-paikkasidonnais-installaatiopohjaisessa taiteessa johtivat hänet somaattisuuden, kontakti-improvisaation, koulutuksen ja transformatiivisen oikeudenmukaisuuden aloille. Alexian taidepohjainen kasvatustieteellinen tutkimus keskittyy vapauttavaan ja sorronvastaiseen pedagogiikkaan ja opetussuunnitelman suunnitteluun tanssi-/somaattisten aineiden, opettaja- ja varhaiskasvatus-koulutuksissa. Hän kohottaa ja integroi somatiikan ja abolitionistiset (orjuuden vastaiset) olemisen tavat suhteisiinsa, tanssiinsa, opettamiseensa ja tutkimukseensa. Hän on Latinx Dance Educators Alliancen jäsen ja on saanut apurahan Abolitionist Teaching Networkin kautta tulevaan kirjaansa “Liberatory Curriculum Design in Dance Education”. Lisätietoja Alexiasta hänen nettisivuiltaan: https://www.alexiabuono.com/


Tukijat: Svenska Folkskolans Vänner