Ammattitunnit: 22.11. & 29.11. Janis Heldmann

Janis Heldmann on saksalainen tanssija, esiintyjä ja muusikko. Hänen tanssitaustansa on katu- ja nykytanssista. Alkuvaiheen urallaan Janis voitti yhdessä Breakdance Crew- ryhmänsä kanssa Saksan Breakdance mestaruuden vuosina 2011 ja 2012. Löydettyään nykytanssin Janis on esiintynyt useilla ammattinäyttämöillä Saksassa ja ulkomailla muun muassa Lorca Renouxin, Samir Akikan, Susanna Linken, Malou Airaudon, Neco Celicin teoksissa. Lisäksi hän on tanssinut La Macana ja Unusual Symptoms- nimisissä tanssiryhmissä.


Janis on myös tanssinut useissa teoksissa jotka on tehnyt entinen Ultima Vez- tanssija ja koreografi Julio Iglesias Ungo. Näissä esityksissä Janis on työskennellyt tanssijana joka myös tekee musiikkia ja näyttelee lavalla. Yhdessä Julion ja tanssiryhmän kanssa Janis on kiertänyt Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Costa Ricassa ja Kuubassa.  

Viimeisimpinä parina vuotena Janis on yhdessä Nella Turkin kanssa valmistellut omia tanssiteoksiaan ammattimaisille ja epätavanomaisille lavoille. Janis ja Nella tutkivat teoksiensa kautta luontosuhdetta, kehollisia kokemuksia sekä muistoja. Janis ja Nella ovat myös ohjanneet useita työpajoja sekä taidepedagogisia projekteja nuorten tanssijoiden kanssa. 


Janis on myös koulutukseltaan äänisuunnittelija ja tutkija, ja hankki maisterin arvon äänisuunnittelun puolelta Aalto yliopistosta.

Tunneillaan Janis kutsuu osanottaia osallistumaan fyysisen ja soljuvan liikkeen kieleen yhdistettynä elementteihin nyky- ja katutanssista sekä taistelulajeista. Leikittelevän alkulämmittelyn jälkeen tunti jatkuu liikesarjoihin jotka rohkaisevat osallistujat nauttimaan. Liikesarjat ovat suunniteltu niin, että osanottajilla on mahdollisuus muokata niistä itselleen sopivia, joten kaiken tasoiset liikkujat voivat osallistua. 


Pohjanmaan tanssin aluekeskus järjestää ammattitunteja marraskuussa. Treenit ovat tiistaisin. Laita nyt jo kalenteriin!


HUOM! Muuttuneet päivämäärät!

Klo 10:00-11:30

Paikka: Taikon, Kasarmi 11, 7-9 Itäinen kasarminkatu, 65100 Vaasa 

Tunnit ovat maksuttomia ja avoinna kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille.
 

Tiistai 22.11. & 29.11.
Janis Heldmann – Nykytanssi