POHJANMAA TANSSII 2022 – Maria Nurmela: Falling Through the Disappearing LightVaasan Kaupunginteatterin Julia – näyttämö Torstaina 8.12.2022 klo 19.15:


Nurmelan herkkä tanssiteos Falling Through The Disappearing Light käsittelee teemoja elämän ja kuoleman ainaisesta läsnäolosta, epävarmuudesta, köyhyydestä, illuusioista ja unimaailmoista. Koreografi Maria Nurmela toteuttaa teoksen yhdessä kansainvälisen työryhmän kanssa. Esityksessä on myös mukana Kuula-opiston lahjakkaita tanssijoita.


H.C. Andersenin Pieni Tulitikkutyttö -sadusta (julkaistu 1845) inspiroitunut nykytanssiteos tarjoaa katsojalle mahdollisuuden elämän hetkellisyyden tarkasteluun nykytanssin keinoin. Työryhmän tulkinta tutusta tarinasta on abstrakti, metaforinen ja assosiatiivinen, ja teos pyrkii moniaistisuuteen. Prosessi on toteutunut vahvasti taiteidenvälisillä rajapinnoilla. 

Konsepti, koreografia ja ohjaus: Maria Nurmela

Esitys, tanssi ja co-koreografia: Jonna Aaltonen, Janne Aspvik, Georgie Goater, Gesa Piper, Meri Pajunpää

Koreografinen assistentti: Gesa Piper

Sävellys ja äänisuunnittelu: Jane Sheldon & Jaakko Vastapuu

Pukusuunnittelu ja visuaalisuus: Heidi Wikar

Valo- ja tilakonsultointi: Kalle Ropponen

Pukujen valmistus: Heidi Wikar ja Anni Korkalo

Tuotanto: Maria Nurmela, Läntinen tanssin aluekeskus

Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Stiftelsen for Åbo Akademi, Turun Kulttuurilautakunta, Turun Teatterisäätiö ry, Svenska Kulturfonden, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Taike /Varsinais-Suomi, Jenni ja Antti Wihurin Rahasto

Esityksen kesto: 70 min

Ei väliaikaa


Osta liput täältä