Keskipohjola-komitean kulttuuripalkinto Pohjanmaan tanssin aluekeskukselle

Keskipohjola-komitea jakaa vuosittain kaksi kulttuuripalkintoa kannustaakseen kulttuurialan toimijoita jatkamaan työtään ja sitoutumistaan yhdellä tai useammalla Keskipohjola-komitean jäsenalueella.

Vuoden teemaan liittyvä kulttuuripalkinto myönnetään Keskipohjolan alueen toimijalle, joka innovatiivisesti ja esimerkillään edistää vuoden teeman kehittämistä. Vuonna 2021 teema on rajat ylittävä yhteistoiminta. Palkintosumma on 30 000 SEK.  

Lasten- ja nuortenpalkinto myönnetään vuosittain alle 26-vuotiaalle henkilölle tai toimijalle, jonka kulttuurityön kohderyhmänä on alle 26-vuotiaat. Palkintosumma on 30 000 SEK.

Vuoden 2021 Keskipohjolan kulttuuripalkinto myönnetään Pohjanmaan tanssin aluekeskukselle ja Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinnon saa västernorrlantilainen teatteripedagogi Erika Ehnebom.

Tänä vuonna Keskipohjola-komitea on päättänyt jakaa myös kunniapalkinnon henkilölle, joka on omistautunut kulttuuriyhteistoiminnan edistämiselle koko Keskipohjolan alueella. Kunniapalkinnon saa västernorrlantilainen monitaiteilija Andreas Brännlund. Palkintosumma on 20 000 SEK.

Palkinnot myöntää Keskipohjolan kulttuurityöryhmä, joka koostuu Keskipohjola-komitean jäsenten virkahenkilöistä. Keskipohjolan kulttuuripalkinnot jaetaan Keskipohjolan kulttuuripäivän yhteydessä 17. marraskuuta.

Tanssin aluekeskus tekee tanssitaidetta saavutettavammaksi

Pohjanmaan tanssin aluekeskus pyrkii edistämään ja kehittämään tanssitaidetta, parantamaan ammattimaisten tanssitoimijoiden työllisyyttä ja tekemään tanssitaiteesta saavutettavaa. Aluekeskus järjestää esityksiä, vierailuja ja seminaareja. Tanssin aluekeskus perustettiin 2010 ja toimii suomen ja ruotsin kielellä kolmessa pohjalaismaakunnassa, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. 

Keskipohjola-komitea kehittää raja-alueellista yhteistyötä Pohjanmaan, Ruotsin Västernorrlannin ja komitean muiden kumppaneiden kanssa. Jäsenjärjestöjä Pohjanmaalla ovat Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan kauppakamari ja Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, SÖFUK. Komitea on yksi Pohjoismaiden ministerineuvoston virallisista raja-alueiden yhteistyöelimistä.