Esittelyssä Elias Berglund

Elias Berglund on tanssija ja tanssitaiteilija, joka on kotoisin Vöyriltä ja asuu Helsingissä. Hänen pyrkimyksensä yhteisöllisyyteen, rakkaus populaarikulttuuriin ja elämän tuoma hämmennys ovat läsnä kaikilla elämänsä osa-alueilla. Ehkä juuri siksi hän tanssii – tanssissa on tilaa kaikelle!

Eliaksella on musiikkiteatterin ammattitutkinto Göteborgin Performing Arts Schoolista, ja hän viimeistelee parhaillaan tanssitaiteen opintojaan Helsingin Teatterikorkeakoulussa. Hän on työskennellyt muiden muassa Alpo Aaltokosken, Carina Ahlskogin, Kadence Neillin ja Maria Saivosalmen kanssa.

Eliaksen unelmana on luoda virkistävää, viihdyttävää ja ajatuksia herättävää tanssitaidetta, joka pohtii: Miten voimme löytää harmonian nykymaailman hektisyydestä? Mikä on huomion ja huolenpidon arvoista? Elias uskoo, että tanssin kautta voimme lähestyä niitä puolia itsessämme, jotka eivät saa ansaitsemaansa rakkautta ja huomiota.

Vaasassa työskennellessään Elias aikoo käsitellä aikaa tanssin ja käsityön avulla – virkkaus ja käsityöt ovat hänen mielestään eräänlaista tanssia itsessään ja yksi hänen tärkeimmistä harrastuksistaan.

Taiteiden yönä 15.8. Berglund jakaa työskentelyprosessinsa Vaasassa Loftetissa klo 18.00, 19.00 ja 20.00.


Carola Häggkvist laulaa:

En evighet/

En kort sekund/

När vi blir ett/

Med tid och rum

Sinä ja minä, tanssi. Sinä ja minä, lanka. Sinä ja minä, aika, ja kaikki jotka haluavat olla mukana.