Luovan tanssin tuokio

Luovan tanssin tuokioita ikäihmisille – tallenteet tarjolla ARMAS-festivaalilla

Pohjanmaan tanssin aluekeskuksella on monen vuoden kokemus ikäihmisille suunnattujen luovan liikkeen ja tanssi-improvisaatiotyöpajojen vetämisessä. Aloitimme vuoden 2020 keväällä tuottaa työpajojen sarjaa tallenteina jaettavaksi suoraan kohderyhmille ja hoivakoteihin: näin kaikki voivat vielä nauttia tanssista ja luovuudesta.

Vuonna 2022 julkaistut tallenteet ovat jaossa maksutta ARMAS-festivaaliviikkojen aikana. Ikääntyneiden ääntä nostava valtakunnallinen ARMAS-festivaali järjestetään Vaasassa 1.-14.10.2023.  Festivaalin aikana tuodaan taide ja kulttuuri lähelle, missä ikinä ikäihminen onkaan.

Tanssitaiteilija Hanna Korhonen ohjaa videoiden välityksellä tanssi- ja liiketuokioita, jotka tuovat aktiviteettia, luovaa tekemistä ja virikkeitä niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. 

Työpajat ovat erityisesti hoivakoteihin suunnattuja. Harjoitukset pohjautuvat mielikuviin, muistoihin ja arkiliikkeisiin, jotka ovat tuttuja kaikille. Tuokiot on suunniteltu sekä muistisairaille että ei-muistisairaille henkilöille.

Videolinkkejä on jaettu suoraan palvelutaloihin Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden kautta.

Yhteyshenkilö:

Eleni Pierides

eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi