Karolina Ginman & työryhmä: A Human Ensemble

Vaasan kaupinginkirjasto, Draama-sali, Kirjastonkatu 13 65100 Vaasa

Esitykset:

La 26.8. klo 19
Su 27.8. klo 14

Kaksikielinen taiteilijatapaaminen pidetään lauantain esityksen jälkeen.

Teoskuvaus:

A Human Ensemble on yhdeksän yhtäaikaista sooloa ja esiintyjäryhmän kollektiivisesta esi-tajunnasta kumpuava tapahtumakudelma.

Yhdeksän eri ikäistä ja ammattitaustaista esiintyjää antautuvat runolliselle ruumiintajunnanvirralle ja sallivat sisäiset maisemansa resonoida, virrata ja törmäillä ulkoisiin maisemiin. Operoiden sitoutuneen leikkisästi löyhän koreografisen rakenteen läpi,  lämpimän okran sävyn syleilemässä jylhässä tilassa, he tanssivat esiin ennustamattoman ja aina uniikin ekosysteemin, jota ei kukaan yksin voi kontrolloida. He tanssivat koko itsensä kanssa, yhdessä.

Teoksen kuriton musiikillinen kenttä on nostalginen sukellus niin klassisiin kuoroteoksiin kuin garageen ja 60-luvun pop-rockiin. A Human Ensemble avautuu katsojalle alati koreografioituvana vuorovaikutuksien verkostona, sallien erisuuntaisten intensiteettien ja avauksien, mikro- ja makromaisemien kitkaisia ja lohdullisia rinnakkaiseloja.

Teos pohjautuu koreografi Karolina Ginmanin harjoittamaan psykofyysiseen praktiikkaan, “vapaan assosiaation uudelleenmuotoilu runolliselle ruumiille”, kutsuen ääretöntä spektriä (psyko)dynamiikkoja, intensiteettejä, volyymeja, tempoja, affekteja niin tanssijan kuin katsojan läpielettäväksi. Teosprosessin aikana työryhmän ja demoyleisön reflektiokumppaneina ovat kulkeneet psykoanalyytikko, psykologi Anne Kotkavirta sekä psykoanalyytikko, filosofi Jussi Kotkavirta.Koreografi, tilan ja äänen konsepti, puvut:
Karolina Ginman
Esiintyjät: Ingrid André, Leila Kourkia, Saija Lehtola, Marlon Moilanen, Jan Nyberg, Gesa Piper, Pihla Sudenyö, Inari Virmakoski, Minja Yletyinen
Tila- ja valosuunnittelu: Jenni Pystynen
Äänisuunnittelu: Aki Päivärinne
Tuottajat: Inari Pesonen ja Karolina Ginman
Tuotanto: Karolina Ginman
Vierailun tukijat: Taiteen edistämiskeskus (Pohjanmaan taidetoimikunta) ja Vaasan kaupunki

Liput:

Peruslippu: 15€

Alennuslippu: 10€ (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät) Käytä ostaessasi koodia Alennuslippu verkkokaupassamme


Osta liput täältä tai ovelta!Kuva: Laura Rämö

Teaser: