GA ME ME – teoksen takana

GA ME ME on tarina juurien etsimisestä ja tien löytämisestä kotiin. Niin fyysiseen kuin myös meidän sisältä löytyvään kotiin, jonka löydämme tekemällä matkan sisäänpäin.

Teos on kolmiosainen kokonaisuus, jossa kolme tanssijaa, huilisti ja katsojat yhdistyvät yhteiseen vaellukseen kaupungin halki. Teos kutsuu pysähtymään keskellä kaupungin melua ja antamaan hetki pohdiskelulle.


Kiertue: 

14.6 Kokkola, lähtö klo 16.00  Kaupunginkirjasto /sateella kirjaston sisällä

15.6 Pietarsaari, lähtö klo 18.00 Torilta / sateella Campus Allegro

16.6 Vaasa, lähtö klo 18.00 Kaupungintalon luotaTaiteilijat teoksen takaa:


Carina Ahlskog


Carina Ahlskog on suorittanut kuvataiteen kandidaatin ja maisterin tutkinnon Pietarsaaren YH Noviasta. Hänellä on taustaa nykytanssista ja fysioterapiasta, minkä johdosta hänen luomistyötään inspiroi liikkeessä oleva keho. Hänen pääilmaisunsa on performanssitaide, video ja veistos.

Käyttämällä kuvataiteen kontekstia koreografian ja tanssin kohtaamispaikkana hän tutkii ympäristöä, etsii uusia liikkeitä erilaisissa konteksteissa, joissa kohtaaminen ja läsnäolo ovat keskeisiä ja joissa kiehtovin osuus on tapahtuvassa vuorovaikutuksessa. Hän etsii vuoropuhelua ympäristönsä kanssa. Jotain, mitä hän kutsuu nimellä “Embodied spaces”  (ruumiillistuneet tilat). Erityisesti jokapäiväiset liikkeet kiehtovat häntä, liikkeet jotka ympäröivät meitä. Käyttämällä tuttuja elementtejä ja minimoimalla ja sulkemalla muut pois hän haluaa antaa uuden kuvan siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen ja kuinka voimme elää yhdessä.

Ahlskog on osallistunut erilaisiin taideprojekteihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Kreikassa, Skotlannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Hän on myös tuottanut julkisen veistoksen Purmon koululle Pedersöressä.

www.carinaahlskog.comESIINTYJÄT

ELIAS BERGLUND 

Vöyrillä kasvanut tanssija, joka asuu nykyään Helsingissä.

Elias Berglund valmistui vuonna 2021 Göteborgin esittävien taiteiden koulusta ja jatkaa parhaillaan tanssin opintojaan Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Elias on osallistunut Alpo Aaltokoski Companyn produktioon Whirls (2022) ja Carina Ahlskogin tanssitaideinstallaatioon Ups and Downs (2022).AILISH MAHER 

Vaasassa asuva irlantilais-suomenruotsalainen tanssitaiteilija, jonka juuret ovat Kruunupyyssä.

Ailish Maher opiskeli The Scottish School of Contemporary Dancessa ja valmistui kandidaatin tutkinnolla vuonna 2014. Hän on työskennellyt ja esiintynyt kansainvälisesti ja monipuolisesti eri koreografien ja tanssiryhmien kanssa, sekä opettanut yliopistotasolla ja myös ammattitunneilla eri tanssiorganisaatioille. Vuodesta 2019 lähtien Ailish on asunut ja työskennellyt Vaasassa ja Pohjanmaalla.

Ailish on kiinnostunut yhteistyöstä jotka pohjautuu ja tutkii kehon, liikkeen ja esityksen välistä emotionaalista ja fyysistä viestintää.


JANNE ASPVIK 

Helsingissä asuva tanssija, jonka juuret ovat Vöyrillä / Kokkolassa.

Janne Aspvik valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Hän on työskennellyt tanssijana mm. Janina Rajakankaan, Liisa Pentin, Elina Pirisen, Maya M. Carrollin, Tero Saarisen, Alpo Aaltokosken ja Petri Kekonin teoksissa. Aspvik on tehnyt omaa koreografista tuotantoaan vuodesta 2012 lähtien. Hänen viimeisin teoksensa “Anskri” tuli ensi- iltaan ja kiersi ruotsinkielisellä Pohjanmaalla kesällä 2022. 

JENNIE KACKUR 

Muusikko Luodosta.

Jennie Kackur opiskeli nokkahuilua ja vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja valmistui maisteriksi vuonna 2020. Tällä hetkellä hän täydentää maisterin tutkintoaan musiikkikasvatuksen opinnoilla Noviassa Pietarsaaressa, ja toimii opettajana sekä instrumentti- että ryhmäopetuksessa Wava-instituutissa Pietarsaaressa.

Kackurilla on pitkä kokemus solistikonserteista sekä yhtye- ja orkesteritoiminnasta, ja hän on soittanut solistina yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin ja BRQ Vantaa Ensemblen kanssa. Kackur tutustui kansanmusiikkiin vuonna 2014, kun hänestä tuli pohjalaisen kansanmusiikkiyhtye Ratatoskin jäsen, yhtyeen, jonka musiikki on vienyt eri festivaalilavoille ympäri Suomea ja ulkomaita.