KOTITEATTERI ESITTÄÄ: OLOHUONEESSA KESKI-POHJANMAAN KIERTUE KESÄKUUSSA 2023

Kotiteatteri on viiden esittävän taiteen ammattilaisen vuonna 2018 perustama ryhmä, jonka näyttämönä toimivat yksityiskodit. Kotiteatterin tavoitteena on popularisoida uutta esitystaidetta, elvyttää kyläilyn katoavaa kansanperinnettä sekä ulottaa esitystaiteen kiertuetoiminta alueille, joissa esitystoimintaa ei normaalisti ole. Esityksemme ovat kunnianosoituksia kodeille, perheille ja erilaisille yhteenkokoontumisen ja -kuulumisen perinteille, kuten iltamille, kinkereille ja illanistujaisille. Kotiteatteri käyttää työkaluinaan laajaa kirjoa tanssin, teatterin, performanssitaiteiden, sekä ääni- ja valosuunnittelun osaamista. Lisäksi käytämme taitoja, joita meillä ei ole.


Olohuoneessa on Kotiteatterin ensimmäinen esitys ja sai ensi-iltansa vuonna 2018. Se aloitti kodin eri tiloihin sijoittuvan esityssarjan, jonka keskiössä on ventovieraanvaraisuus.


Olohuoneessa-esityksessä vilahtaa kansallispukuja ja tankotanssia, kahvinjuontia, löhöilyä, treenausta, hikeä ja pieruja viiden esiintyjän voimin. Esityksen myötä muodostamme yhteisen olohuoneen tuttujen ja ventovieraiden kesken. Esitystä voi katsella rauhassa sohvalta. Esitys on niin järjestäjälle kuin katsojalle ilmainen, mutta vaatii ennakkovarauksen.


Kotiteatterin maakuntakiertue on alkanut vuonna 2019 Satakunnasta ja Uudeltamaalta. Vuonna 2021 seikkailimme Pohjois-Karjalassa ja vuonna 2022 Pirkanmaalla. 


Kesäkuussa 2023 Kotiteatteri saapuu Keski-Pohjanmaalle!! Olohuonehaku on nyt käynnissä! Etsimme olohuoneita kaikkialta Keski-Pohjanmaalta! Kuka tahansa voi ehdottaa omaa olohuonettaan esityspaikaksi ja kutsua meidät kylään! Ilmoittautumislomake löytyy myös kotisivuiltamme: www.kotiteatteri.org.


Suora linkki hakemukseen: https://forms.gle/RsGRQC1esc5GziMT7

Olohuoneiden haku päättyy huhtikuun lopulla. 


Kiertuetta tukee Suomen Kulttuurirahasto, Taike ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus.


Nähdään Olohuoneessa!


Terveisin Kotiteatterin väki

Tuomas Laitinen, Aku Meriläinen, Elisa Piispanen, Ulla Päivikkö ja Laura Rämä


www.kotiteatteri.org

info.kotiteatteri@gmail.com

0400 819084