Pohjanmaa tanssii on vuosittainen sekä suurelle yleisölle että tanssitaiteen ammattilaisille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään 12.-15.3.2025. Tapahtuma koostuu tänä vuonna sekä korkeatasoisista tanssiteoksista, Nordic regional (net)working-projektin taiteellisista ulostuloista sekä monipuolisesta workshop-ohjelmistosta.
Lauantaina 15.3. Klo 14.00 esitetään Vaasan keskustassa julkisessa tilassa ruotsalaisen Flora Fauna Projectin teos Praying Positions/Metamorphosis. Teos luotiin useiden vuosien aikana, ja koreografia kiteytyi liikepartituuriksi, jota kuka tahansa voi seurata. Koreografinen partituuri syntyi prosessissa, jossa Maria Nilsson Waller halusi 20 tanssitaiteen parissa vietetyn vuoden jälkeen ymmärtää, ystävystyä ja korjata oman kehonsa. Alkuperäismusiikin sävelsi The Sei. Musiikki ja tanssiohjeet julkaistaan vuonna 2025 Paragon Recordsin kautta.
Etsimme nyt esitykseen mukaan ammattitanssijoita Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toimialueelta. Valitut tanssijat osallistuvat perjantain avoimeen työpajaan, lauantai-aamun työpajaan esiintyjille ja itse esitykseen lauantaina Vaasan keskustassa. Haemme 2-3 esiintyjää.
Aikataulu:
Pe 14.3. klo 13:15-16:00 Flora Fauna Project: avoin työpaja | paikka Funkkis
La 15.3. klo 10-12 Flora Fauna Project: työpaja esiintyjille | paikka Funkkis tai esitystila
La 15.3. klo 14:00 Praying Positions/Metamorphosis | julkinen tila Vaasan keskustassa, paikka vahvistuu myöhemmin
Palkkio:
Harjoituspalkkio 150 € + 12 % lomakorvausta
Esityspalkkio 200 € + 12 % lomakorvausta
Hakuohje:
Lähetä CV:si ja lyhyt, vapaavalintainen videonäyte 2.2. klo 23:59 mennessä osoitteeseen: eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi
Valinnan tekee Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen sisältötyöryhmä.
Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Eleni Pierides, eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi, +358 45 136 4372
Teoksesta:
Praying Postitions/Metamorphosis on teos, joka syventyy muutoksen ja evoluution muutosvoimaan – taukoamattomiin voimiin, jotka ovat muovanneet kaikkea elämää aikojen alusta lähtien.
Ymmärtääkseen kehoaan ja löytääkseen sen kanssa sovun, koreografi Waller kuunteli kehonsa signaaleja, jäljitti pitkäaikaista kipua ja vapautti ajan kuluessa kertyneitä jännityksiä. Tutkimalla, kuinka tunteet muuntuvat fyysisiksi tiloiksi, teos sai elämänsä. Sitä voidaan pitää rukouksena – vaistonvaraisena, kehollisena dialogina luonnon kanssa, jossa hyväksytään elämän taukoamattomat muutokset.
Teos sai ensi-iltansa Tipperary Dance Platform -festivaalilla vuonna 2020 ja valittiin myöhemmin Oona Dohertyn toimesta esitettäväksi verkossa Dance Umbrella Londonin kanssa vuonna 2021. Vuoteen 2023 mennessä teos esitettiin Dublinin Christ Church -katedraalissa paaston aikana, ja sen matka on jatkunut teattereissa, festivaaleilla ja pyhissä tiloissa. Vuonna 2025 teoksesta esitetään uudelleenkuviteltu versio ryhmäesityksenä julkisissa tiloissa Österbotten Dansar -festivaaleilla Vaasassa.
Työryhmä:
Maria Nilsson Waller on koreografi, tanssija ja suunnittelija Östersundista, Ruotsista. Hän on opiskellut Härnösandin kansanopistossa, Kgl. Svenska Balettskolanissa, SEAD Salzburgissa ja ECSD Rosella Hightowerissa Cannesissa. Hän on luonut 20 itsenäistä tuotantoa. Tämän lisäksi hän on vetänyt yli 200 työpajaa ala- ja yläkoulujen oppilasryhmille sekä toteuttanut 4 laajamittaista yhteisötanssiprojektia. Vuonna 2017 hän perusti yhdessä irlantilaisen monialataiteilija Stace Gillin kanssa Flora Fauna Projectin – kansainvälisen tanssiryhmän, jonka kotipaikat ovat Östersund, Ruotsi, ja Laragh, Irlanti. Flora Fauna Project käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta luontoon, ympäristöön ja luonnon älykkyyteen yhdistäen tanssia, musiikkia, installaatioita ja elokuvaa.
Stace Gill, taiteilijanimeltään The Sei, on luonut musiikkia vuodesta 2008 (tuottajana Ross Dowling). Flora Fauna Projectin (FFP) perustamisesta lähtien vuonna 2017 The Sei on toiminut yksinomaisena musiikillisena johtajana FFP:n tuotannoissa. Paragon Recordsin edustama The Sei on julkaissut musiikkia FFP:n tuotannoista EP-levyillä LUMEN, Bluebells ja Golden Heron. Heidän kappaleitaan on kuultu useissa TV-ohjelmissa, kuten Normal People, Conversations With Friends, The Rising, Day of the Jackal ja Apple TV:n Truth Be Told. Stace/The Sei on pääasiassa kuvannut, ohjannut ja editoinut musiikkivideoitaan, joista useimmissa esiintyy Maria Nilsson Waller. Poikkeuksena oli Sentient, jossa animaatiosta vastasi palkittu animaattori ja kuvittaja Matt Griffin. Stace on myös luonut ja säveltänyt dokumentin FFP:n The River -teoksesta, näyttämöprojisoinnit LUMEN-teokseen sekä lyhytelokuvaversion LUMEN-teoksesta, joka sai ensi-iltansa Light Moves Festival -tapahtumassa Irlannissa vuonna 2021.Flora Fauna Project on kansainvälinen tanssiryhmä, jonka kotipaikat ovat Irlannissa ja Ruotsissa. Ryhmää johtavat koreografi Maria Nilsson Waller ja monialataiteilija Stace Gill. Flora Fauna Project käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta luontoon, ympäristöön, tulevaisuuden visiointiin ja luonnon älykkyyteen yhdistäen tanssia, musiikkia, installaatioita ja elokuvaa. Heidän tuotantonsa kiertävät sekä teattereissa että vaihtoehtoisissa tiloissa, kuten yhteisötaloissa, gallerioissa ja kouluissa. Esitysten lisäksi he tarjoavat yleisökeskusteluja, yhteisöprojekteja, työpajoja kouluille sekä työpajoja aikuisille ja ammattilaisille.