Janne Aspvikin ja Markku Esselin “Liminal Spaces” mukaan Pohjanmaa tanssii-ohjelmistoon

“Liminal Spaces” 14.3. 16.00 Rewell Center Vaasa

“Liminal Spaces” on koreografi-tanssija Janne Aspvikin ja muusikko-äänisuunnittelija Markku Esselin paikkasidonnainen teos. Kolme erilaista liminaalitilaa, joita tulkitaan liikkeen ja äänen kautta.

Kun matkustamme, siirrymme pisteestä A pisteeseen B. Pisteiden välisen matkan voidaan nähdä edustavan itse elämää, jolla on alku ja loppu. Elämä on siis liminaalinen tila itsessään. Suhteet, urat, kiinnostuksen kohteet jne. voidaan myös nähdä liminaaleina tiloina. Tietoisuus tästä voi luoda kiireellisyyden tunteen. Tunne, että minun täytyy tehdä kaikki, mitä haluan saavuttaa ennen kuin kaikki on ohi, voi olla sekä hyvä että huono asia. On tärkeää löytää tasapaino kiireellisyyden ja läsnäolon välillä. “Liminal Spaces” tutkii tätä tilaa.

Janne Aspvik valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Hän on työskennellyt tanssijana mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Tanssiteatteri Raatikossa, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Routa Companyssä, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksessa, Aurinkobaletissa sekä Tero Saarisen, Alpo Aaltokosken, Petri Kekonin, Liisa Pentin, Elina Pirisen, Janina Rajakankaan ja Maya M. Carrollin teoksissa. Aspvik on tehnyt omaa koreografista tuotantoaan vuodesta 2012 lähtien.

Markku Essel on äänitaiteilija ja muusikko, jonka viimeisimpiin töihin lukeutuu tanssiteokset Kohtaamisia (2023), Me myös! (2023) ja Kvartetto (2022). Ääni-installaatiot Hear Here (2022) ja Static Chamber Orchestra (2021). Essel on myös laulava kitaristi orkesterissa Orphan Waves. 

Pohjanmaa tanssii-tapahtumassa “Liminal Spaces” esitetään keskellä torstai-iltäpäivän vilinää ja kiireistä kaupunkikuvaa ostoskeskus Rewell Centerissä Vaasan keskustassa.

Koreografia ja tanssi: Janne Aspvik Äänisuunnittelu: Markku Essel Kesto: 15 min