Runonkulkijat täydentää lauantain Pohjanmaa tanssii-ohjelmistoa

Lauantaina 16.3.2024 klo 19.00 Vaasan kaupunginteatterin ravintola

Runonkulkijat on vaasalainen lausujaryhmä, jonka poikkitaiteellinen esiintyminen ja tunteita herättävät esitykset ovat inspiroineet yleisöjä ympäri Suomen jo 30 vuoden ajan. Pohjanmaa tanssii-tapahtumaan Runonkulkijat tuovat otteita mittavalta uraltaan esityksessään “Kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa”. Mukana ovat Tytti Hyttilä-Huhta, Arja Koukku ja Airi Ropponen-Lindroos.

Runonkulkijat on 30-vuotisella urallaan valloittanut suomalaisten sydämet. Runonkulkijat yhdistävät sanataiteeseen liikkeellistä tulkintaa, ja heillä on kokemusta tanssin ja joogan kautta erilaisten kehollisten ilmaisumuotojen sisällyttämisestä omaan taiteeseensa. Runonkulkijat ovat pitkän uransa aikana työskennelleet lukuisten eri ohjaajien, kuten Riitta-Liisa Helmisen ja Hannu Huuskan, kanssa, ja erityisesti Helmisen kanssa ryhmä on perehtynyt myös erilaisiin draama-tekniikoihin kuten Alexander-tekniikkaan.

Runonkulkijoiden esitykset kiinnittyvät temaattisesti erilaisiin ajankohtaisiin aiheisiin, ja vuosien varrella niissä on sivuttu rauhan, naiseuden ja erilaisten kulttuurien aihealueita. Myös erityiset tiettyjen runoilijoiden tai eri maailmankolkkien, kuten Eino Leino tai vaikkapa unkarilaiset runoilijat, ovat kuuluneet monipuolisten runoesityksen kirjoon, ja ollaanpa Runonkulkijoiden matkassa matkattu myös afrikkalaisten sananlaskujen maisemissa sekä kunnioitettu kotimaisia naisrunoilijoita.

Runonkulkijoiden esitystä voi ihalla kaupunginteatterin ravintolassa lauantaina 16.3. klo 19.00, jonka jälkeen siirrymme Julia-näyttämölle katsomaan illan toista sanataidetta ja tanssia yhdistävää teosta “Uneni eivät pelkää pimeää.”