Tie toiseen – Kontaktityöpaja

Torstai 14.3. klo 18-19.30 Teeriniemen painisali

Kiinnostaako liikkeellinen improvisaatio? Tule kokeilemaan miten liikutaan yhdessä tietämättä ennalta määrättyjä askelia tai muotoja. Osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista tai budolajeista.

Työpajassa tutustutaan tanssitaiteilijoiden Anders Lillhongan ja Matti Haaponiemen kontaktityöskentelyyn, joka ammentaa mm. aikidosta ja kontakti-improvisaatiosta. Keskeisenä sisältönä on pehmeä ja voiman rajapintoja sivelevä kontaktin laatu, joka mahdollistaa hienoviritteisen ja turvallisen tavan neuvotella liikkeellisesti toisten kanssa.

Työskentely tapahtuu fiilis edellä, jolloin ulkoinen muoto on toissijaista. Muodot syntyvät sisältäpäin koetuista aistimuksista tehtäväpohjaisten harjoitteiden siivittäminä. Työtapa on rento, hauska ja leikinomainen ja työpaja sopii kaikentasoisille harjottelijoille ensikertalaisista kokeneisiin konkareihin.

Mukaan tarvitset rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua ja vesipullon. Harjoittelemme kaikki kaikkien kanssa eli omaa paria ei tarvita. Työpajaan ilmoittaudutaan meilitse reija.penttinen@pohjanmaantanssi.fi.

Matti Haaponiemi ja Anders Lillhonga ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2017 lähtien. Heitä kiinnostaa erityisesti kontaktityöskentely, improvisaatio sekä ääni- ja videotaide. Heidän käsialansa ja esteettiset ihanteet kumpuavat mm. autenttistyyppisestä esiintyjyydestä, tietokonepeleistä, toimintaelokuvista ja itämaisten kamppailulajien mystiikasta.

Työpaja avaa taitelijoiden työskentelyä ja pohjustaa pe 15.3. Vaasan kaupunginteatterilla nähtävää Either put on these glasses or start eating that trash can -esitystä. Esitys on osa Pohjanmaa tanssii -tapahtumaa.Tapahtuma järjestetään 13.3.-16.3.2024.