Hanna Korhonen, Niina Hannula ja Pekka Kytömäki: Uneni eivät pelkää pimeää

Lauantai 16.3.2024 klo 19.20 Vaasankaupunginteatterin Julia-näyttämö


Teoksessa tanssija, muusikko ja runoilija rakentavat yhdessä monitaiteista kudelmaa. Vapauttavat sanoja tuuleen, ottavat askeleita silmät kiinni, tanssivat rusakoille, taivastelevat iltapilviä. Laskevat hiekanjyviä rannalla, tähtiä taivaalla ja haikeita ajatuksia.

Teoksessa tutkitaan, millaisia resonanssipintoja sanat luovat tanssiin, äänimaisemiin ja musiikkiin. Haraavatko ne toisiaan vastaan, väittelevätkö, kommentoivatko, kipunoivatko vai löytävätkö satunnaisen harmonian? Esitys viipyilee hetkessä, muistelee menneitä ja tunnustelee tulevaa. Astuu sammaleelta betonille ja palaa takaisin kaislikkorantaan.

Uneni eivät pelkää pimeää -esitys on osa Liikkeelliset runot -konseptia ja teossarjaa. Liikkeelliset runot on tanssitaiteilija Hanna Korhosen ideoima jatkuvaluonteinen konsepti, joka on aloitettu vuonna 2018. Tässä konseptissa luodaan nykytanssia ja äänimaisemia nykyrunoihin ja proosateksteihin. Korhonen jatkaa työskentelyä tämän konseptin parissa mahdollisuuksien mukaan joka vuosi, ja synnyttää uusia liikkeellisiä runoja aina uusien yhteisöjen ja taiteilijoiden kanssa. Korhonen työskenteli syksyllä 2023 Pirkanmaan Tanssin Keskuksen aluekeskuspalkalla.

Valosuunnittelun teokseen on tehnyt Elina Nopanen.

Hanna Korhonen on tanssija-koreografi ja laaja-alainen taiteen ammattilainen, joka on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi. Hän toiminut tanssitaiteen ammattilaisena 24 vuotta ja esiintynyt yli 70 ammattilaisteoksessa, freelance-tuotantojen lisäksi mm. Tanssiteatteri Tsuumin produktioissa. 2013-2016 hän työskenteli Taiteen edistämiskeskuksessa yleisötyön läänintaiteilijana Pohjanmaalla. 2021-2022 Korhonen toimi Tanssiteatterin Tsuumin taiteellisena ja tuotannollisena johtajana. Korhonen on soveltanut taiteellista osaamistaan myös erilaisiin ympäristöihin ja työskennellyt kulttuurihyvinvointihankkeissa mm. päihde- ja mielenterveyskuntoutujien ja etsivän nuorisotyön parissa. Tällä hetkellä Korhonen tekee kulttuuri- ja taidealan töitä taiteellisen sisällön tuottamisesta asiantuntija- ja kehittämistehtäviin

Niina Hannula on muusikko, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja, kapellimestari, ja pedagogi. Hannula työskentelee laaja-alaisesti musiikin kentällä säveltäjänä, muusikkona, laulajana, sanoittajana, sovittajana ja pedagogina. Hän on säveltänyt ja sanoittanut paljon musiikkia teatteriin ja tanssiteoksiin musiikkityylien raja-aitoja rikkoen. Hannulan sooloalbumi Sääpäiväkirja julkaistiin 1.6.2023.


Pekka Kytömäki on tamperelainen runoilija ja kääntäjä. Häneltä on julkaistu viisi runokokoelmaa, joista esikoisteos Ei talvikunnossapitoa (Sanasato 2015) voitti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Tuorein kokoelma on Historian pienmiehiä (Aviador 2023). Kytömäki viihtyy parhaiten kotisohvalla, kirjastossa, marjametsässä ja skeittirampilla.

Konsepti, koreografia ja tanssi: Hanna Korhonen
Runot: Pekka Kytömäki
Musiikki ja äänisuunnittelu: Niina Hannula
Esiintyjät: Hanna Korhonen, Niina Hannula, Pekka Kytömäki
Valot: Elina Nopanen
Kesto: 40 min

Yhteistyössä Pirkanmaan Tanssin Keskuksen ja Valkea Kääpiö ryn kanssa.

Esitys on lauantaina 16.3. noin klo 19.20 Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä osana Pohjanmaa tanssii-tapahtumaa. Ennen “Uneni eivät pelkää pimeää”-teosta saamme nauttia vaasalaisen Runonkulkijat-ryhmän esityksestä “”kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa” teatterin ravintolassa.