Hanna Korhonen, Niina Hannula ja Pekka Kytömäki: Uneni eivät pelkää pimeää

Lauantai 16.3.2024 klo 19.20 Vaasankaupunginteatterin Julia-näyttämö


Teoksessa tanssija, muusikko ja runoilija rakentavat yhdessä monitaiteista kudelmaa. Vapauttavat sanoja tuuleen, ottavat askeleita silmät kiinni, tanssivat rusakoille, taivastelevat iltapilviä. Laskevat hiekanjyviä rannalla, tähtiä taivaalla ja haikeita ajatuksia.

Teoksessa tutkitaan, millaisia resonanssipintoja sanat luovat tanssiin, äänimaisemiin ja musiikkiin. Haraavatko ne toisiaan vastaan, väittelevätkö, kommentoivatko, kipunoivatko vai löytävätkö satunnaisen harmonian? Esitys viipyilee hetkessä, muistelee menneitä ja tunnustelee tulevaa. Astuu sammaleelta betonille ja palaa takaisin kaislikkorantaan.

Uneni eivät pelkää pimeää -esitys on osa Liikkeelliset runot -konseptia ja teossarjaa. Liikkeelliset runot on tanssitaiteilija Hanna Korhosen ideoima jatkuvaluonteinen konsepti, joka on aloitettu vuonna 2018. Tässä konseptissa luodaan nykytanssia ja äänimaisemia nykyrunoihin ja proosateksteihin. Korhonen jatkaa työskentelyä tämän konseptin parissa mahdollisuuksien mukaan joka vuosi, ja synnyttää uusia liikkeellisiä runoja aina uusien yhteisöjen ja taiteilijoiden kanssa. Korhonen työskenteli syksyllä 2023 Pirkanmaan Tanssin Keskuksen aluekeskuspalkalla.

Valosuunnittelun teokseen on tehnyt Elina Nopanen.

Esitys on lauantaina 16.3. noin klo 19.20 Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä osana Pohjanmaa tanssii-tapahtumaa. Ennen “Uneni eivät pelkää pimeää”-teosta saamme nauttia vaasalaisen Runonkulkijat-ryhmän esityksestä “”kenkä piirtää ruusunkukkaa, liljankukkaa” teatterin ravintolassa.