Rail2Dance-työpajojen paikalliset tanssitaiteilijat ovat valittu

Rail2Dance-työpajojen paikallisiksi tanssitaiteilijoiksi Vaasassa on valittu Riina Kalmi ja Anthoni Levonsaari.

Työpajoissa Rail2Dance- hankkeen kansainvälinen taiteilijajoukko sekä paikalliset tanssitaiteiljat jakavat ideoita esitysinterventioiden kehittämiseen ja luomiseen julkisissa tiloissa. 2.6. tapahtuva työskentelyjakso päättyy julkiseen kaupunkitilaesitykseen. Kalmi ja Levonsaari matkustavat yhdessä ydintaiteilijaryhmän kanssa seuraavana päivänä Uumajaan, jossa työskentely jatkuu paikallisten tanssitoimijoiden kanssa.

Riina Kalmi on Isojokinen tanssitaiteilija, joka toimii esiintyjänä, tekijänä ja koollekutsujana taiteen vapaalla kentällä Suomessa ja ulkomailla. Hän on osana useampaa yhteistyössä toimivaa kokoonpanoa ja on työskennellyt tanssijana mm. Horacio Macuacuan ja Francesco Scavetta/Wee-Companyn teoksissa. Kalmi on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta ja tanssijaksi Salzburg Experimental Academy of Dance oppilaitoksesta.


Anthoni Levonsaari on tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja esiintyvä taiteilija. Vuodesta 2013 alkaen hän on syventynyt butoh’oon, joka on japanilaissyntyinen nykytanssin ja tanssiteatterin muoto. Luontoon liittyvä ja luontoon lomittuva taide innoittaa parhaillaan Anthonia samoin kuin eletty keho kokemuksineen ja muistoineen. 

Kuva: Juha Kuurajärvi