Esittelyssä: Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen uusi toiminnanjohtaja Eleni Pierides

Pohjanmaan tanssin aluekeskuksella aloitti vuoden vaihteessa uusi toiminnanjohtaja Eleni Pierides. Teimme hänelle 5 kysymystä joiden kautta päästä tutustumaan häneen hiukan paremmin.

  1. Kuka olet? 

Olen Eleni ja tulen Keski-Pohjanmaalta, nykyisin Kokkolasta. Huolimatta kreikkalaisperäisestä nimestäni, olen syntynyt ja kasvanut Suomessa. Äitini on alkujaan Kainuusta ja isäni Kyprokselta.

  1. Millaista taustaa tanssijana sinulla on?

Olen valmistunut tanssijan ammattiin suoraan toisen asteen opinnoista Suomessa, mutta tehnyt tanssialan useita eri jatkokoulutuksia lähinnä ulkomailla (Belgia, Ranska, Tanska). Olen tehnyt uraa vapaana taiteilijana koko tähänastisen työelämäni. Viime vuodet olen keskittynyt asuinseutuni tanssin tekemisen kehittämiseen taiteellisen työni avulla. Vapaa kenttä ja vapaa taiteilijuus innoittavat minua. Ihmiset tanssin alalla ovat (myös joutuvat olemaan) erityisen kekseliäitä siinä, miten erilaisissa puitteissa, rakenteissa ja yhteisöissä työtään tehdä ja elantoaan saada.

  1. Mitkä ovat urasi kohokohtia?
    Erilaiset taiteelliset työryhmätyöskentelyt ovat olleet minulle aina merkittäviä.

  1. Mikä on aluekeskuksen merkitys tanssitaitelijalle, tai millainen sinä haluaisit sen roolin olevan tulevaisuudessa? 

Aluekeskuksen merkitys tanssitaiteelle ja yksittäiselle tanssin tekijälle on monitahoinen. Keskus on samalla käytännönläheinen organisaatio sekä pitkälle sfääreihin tähtäävä ideariihi. Tanssialan freelancer voi saada konkreettista palvelua, kuten viestintä- ja markkinointitukea tai aluekeskuspalkkaa, sekä kytköksen työyhteisöön itsenäisen työskentelyn tueksi. Hän voi myös liittyä yhteiseen ideointiin ja haaveiluun tanssin alueellisen kentän kehittämiseksi – jo se, että työskentelee PTAK:n toimialueella on riittävää ja kannustettua, ja työskentely pyritään tekemään mahdollisimman näkyväksi. Samalla aluekeskus vahvistaa tanssitaiteen merkitystä ja sen tarpeellisuutta toimialueellaan.

  1. Mitä odotat tulevaisuudelta?

Odotan toki maailmanrauhaa. Tanssin merkeissä odotan PTAK:n toiminnan kasvua ja sitä, että yhä enemmän tanssin tekijöitä työllistyy seudulla ja vaikuttaa siihen työskentelyllään, tehden vapaasta kentästä taiteellisesti entistä vireämpää ja vaihtoehtoisempaa. Odotan kaikenlaista uutta ja ennenkokematonta alueellisen tanssitaiteen osalta.


Jos haluat tutustua Eleniin paremmin tai kaipaat tukea tai neuvoja tanssin työhösi liittyen niin ota häneen yhteyttä: 

eleni.pierides@pohjanmaantanssi.fi  045-1364372