POHJANMAA TANSSII – MARIA AUTIO: THE ART OF WAITING 2.12.2021

The Art of Waiting on sooloteos, joka tutkii odottamisen kokemusta tanssin keinoin. Alkuperäinen teos on suunniteltu puistonpenkille kaupunkiympäristöön mutta Pohjanmaa tanssii -festivaaleilla teos muuntautuu perinteiselle näyttämölle.

Teoksen taustalla on sekä omakohtainen että yleismaailmallinen odottamisen ja pysähtyneisyyden kokemus vuosien 2020–2021 aikana. Pandemian vuoksi koko maailma oli pitkässä odottamisen ja pysähtymisen tilassa. Samalla koin odottamisen konkreettisimmillaan sekä henkisesti että fyysisesti, sillä odotin esikoiseni syntymää.

Soolotyössäni haluan keskittyä odottamisen keholliseen kokemukseen – pysähtyneisyyteen, jonka jälkeen tapahtuu jotain, pientä tai suurta. Milloin odotus kestää vain hetken ja milloin se tuntuu ikuisuudelta? Ajalla leikkiminen, hetken venyttäminen ja jännitteen purkaminen ovat työskentelyni keskiössä. Tutkin, millaista liikkeellistä dynamiikkaa edellä mainituilla elementeillä vuorottelu voi luoda.  

Koreografia/tanssija: Maria Autio

Äänisuunnittelu: Josu Mämmi

Maria ”Mimmu” Autio on pääkaupunkiseudulla toimiva tanssitaiteilija. Hänellä on juuret sekä Keski-Suomessa että Pohjanmaalla. Maria on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015, mistä lähtien hän on työskennellyt monipuolisesti tanssitaiteen kentällä. Maria on esiintynyt muun muassa Tero Saarisen, Riku Lehtopolun, Päivi Auran sekä Petri Kekonin teoksissa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Lavateosten lisäksi Maria on toiminut tanssijana lyhytelokuvissa ja musiikkivideoissa. Maria on myös yksi /\/\ /\/\ /\/\-kollektiivin perustajajäsenistä ja toimii tanssinopettajana sekä apulaisrehtorinaVapaa Tanssikoululla Helsingissä.  

Osta liput täältä!