MOMENTS FROM K – TEOKSEN TAKAA

Syksyllä 2021 juhlistetaan Malviniemi Companyn kymmenen vuotta kestänyttä toimintaa Moments from K teoksen kiertueella. Teoksen takana on useampi toteuttava taho, joista perehdymme nyt teoksen tanssijoihin. Heitä ovat Janne Aspvik, Ailish Maher ja Eleni Pierides ja Nanna Rahikainen.

Janne Aspvik valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010.  Hän on työskennellyt tanssijana mm. Helsingin Kaupunginteatterissa sekä Tero Saarisen, Elina  Pirisen, Janina Rajakankaan, Liisa Pentin, Mikko Hyvösen, Petri Kekonin, Alpo Aaltokosken ja Maya  M. Carrollin teoksissa. Vuonna 2016 hänet valittiin David Zambranon kuukauden mittaiselle EXIN kurssille. Aspvik on tehnyt myös omaa koreografista tuotantoaan vuodesta 2012 lähtien ja  opetuskokemusta hänellä on useista opisto- ja ammattitason tanssikoulutuksista.  

www.impetusmotus.com 

Kuva: Ronja Määttä

 

Ailish Maher on Irlantilais-suomenruotsalainen tanssitaiteilija, joka on opiskellut The Scottish School of Contemporary Dancessa ja valmistui vuonna 2014 First-Class (Honours) Bachelor of Arts – tutkinnolla. Hän on esiintynyt ja työskennellyt kansainvälisesti laaja-alaisesti eri koreografien ja tanssiryhmien kanssa. Ailish on myös opettanut yliopistotasolla ja vetänyt ammattilaitunteja eri tanssiorganisaatioille mm. Pohjanmaan tanssin aluekeskukselle.

Syksystä 2019 lähtien Ailish on asunut ja työskennellyt Vaasassa ja Pohjanmaalla.

 

Eleni Pierides on vapaa tanssitaiteilija ja -pedagogi, joka työskentelee uuden taidetanssin parissa Keski-Pohjanmaalla. Hänen tavoitteenaan on edistää työllään alueellista tanssitaidetta, josta kertoo mm. vetovastuu koko vuoden 2020 mittaisesta DANCE ALL YEAR LONG KOKKOLA hankkeesta. Lisätietoa Elenin työstä portfoliosivustolta: https://bal.portfoliobox.net/

 

Nanna Rahikainen on Mustasaaressa asuva tanssinopettaja ja tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Turun taideakatemiasta vuonna 2006.

Nanna on työskennellyt valmistumisensa jälkeen Pohjanmaan alueella tehden monipuolisesti töitä tanssin parissa. Soveltava tanssi ikäihmisten parissa on mm. kuulunut hänen työnkuvaansa vuodesta 2011. Tämän lisäksi hän on opettanut useassa alueella toimivassa tanssikoulussa ja tanssinut mm. Mia Malviniemen koreografioissa. Rahikaisen ikäihmisten kanssa yhteistyössä tehty koreografia Kulje Kanssani! saa ensi-esityksensä syksyllä 2021.

Haastattelussa Nanna Rahikainen:

Onko teillä tanssijoina jotain tapoja tai rutiineja, millä pyritte pääsemään yhtenäiseen mielentilaan?

-Teoksen liikkeelliset teemat ja keskustelut niistä auttavat hahmottamaan yhteistä mielenmaisemaa työryhmän kesken.

Millä tavalla tila tai paikka vaikuttaa tanssijaan taiteilijana?

-Tila voi joko vapauttaa tai kahlita energiaa. Tämä vaikuttaa tanssijan työhön niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Onko joku henkilökohtainen tila, johon aina palaa joko fyysisesti tai henkisesti?

Luonnosta löytyy useampia paikkoja/tiloja joissa on avaruutta ajatella ja olla. Metsässä ollessa tuntee usein asioiden olevan yksinkertaisia ja kohdallaan, ehkä tämän vuoksi sinne hakeutuu mielellään.

Moments from K -teoksen esityspaikat ja lippuinfon löydät täältä:

Ti 28.9.2021 Vaasa – Vaasan Kaupungintalo klo 19.
Liput varataan Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kautta, lisätietoja alla.

To 30.9.  Seinäjoki – Kalevan navetta klo 19.
Lipunmyynti Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kautta, lisätietoja alla.

Pe 1.10 Pietarsaari – Schauman-sali klo 19

Lipunmyynti Schauman-salin kautta.

Lippuhinnat:

Peruslippu: 28 € / Alennusliput: 18€ (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)

Ammattilaiset (TEME-kortilla):   12,50 €

Ryhmäliput (yli 10 hlö ryhmät):  Peruslippu: 25 € / Alennusliput: 16 €  (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)

Vaasan ja Seinäjoen lippuvaraukset:

pia.murto@pohjanmaantanssi.fi / annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi, 045 136 4372

Pietarsaaren lippuvaraukset täältä.

Lisätietoja täältä.