TYÖHYVINVOINTIA TAITEILIJOILLE 16.-18.8.2019

Taidepaja Malakta, Töckmovägen 48 B, 66100 Maalahti

Osallistu taiteen ja kulttuurin ammattilaisille suunnatulle työhyvinvointiviikonlopulle Taidepaja Malaktan rentouttavassa ja inspiroivassa ilmapiirissä. Viikonloppu sisältää luentoja, keskustelua, ryhmätyöskentelyä, rentoutusta sekä aikaa jakaa kokemuksia ja keskustella turvallisessa ja rohkaisevassa ilmapiirissä. Viikonloppu antaa sinulle uusia työkaluja, eväitä ja inspiraatiota työhösi. Tapahtuma alkaa perjantaina klo 17:30 ja loppuu sunnuntaina klo 15:00, voit osallistua koko viikonloppuun tai yksittäisiin päiviin. Pitkänmatkalaiset voivat majoittua Malaktan residenssiasunnoissa. Kurssimaksu sisältää ruoan (vege) kaikille päiville, mutta ei majoitusta. Viikonloppu on kaksikielinen.

Hinta koko viikonloppu: 40€ Pohjanmaan tanssin + Art in Malaktan jäsenet & 90€ ei-jäsenet

Hinta perjantai 16.8: 15€ Pohjanmaan tanssin + Art in Malaktan jäsenet & 30€ ei-jäsenet

Hinta lauantai 17.8: 25€ Pohjanmaan tanssin + Art in Malaktan jäsenet & 40€ ei-jäsenet

Hinta sunnuntai 18.8: 15€ Pohjanmaan tanssin + Art in Malaktan jäsenet & 30€ ei-jäsenetMajoitus: 30€ per yö – sisältää lakanat ja pyyhkeet

Viikonlopun järjestävät Pohjanmaan tanssin ry / Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Art in Malakta ry

Ilmoittaudu viimeistään 9.8. lähettämällä s-postia: annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka moneen päivään osallistut ja jos tarvitset majoitusta.

Jos haluat liittyä jäseneksi joko Pohjanmaan tanssi ry:hyn tai Art in Malakta ry:hyn niin tee se ennen ilmoittautumista lähettämällä mailia.

Art in Malakta rf: maja@malakta.fi Pohjanmaan tanssi ry: annika.sillander@pohjanmaantanss.fi

OHJELMA – PROGRAM

PERJANTAI / FREDAG 16.8.

17:30-17:45        tervetuloa / välkommen              

17:45-19:15        Frida Nylund – Sano KYLLÄ! / Du skall säga JA!  

19:15-19:30        tauko / paus

19:30-21:00        Stefan Backas – Äänikylpy / Ljudbad

iltatee / kvällste

LAUANTAI / LÖRDAG 17.8.

9:00-11:30          Teppo Virtanen – Taiteilijoiden työhyvinvointi ja jaksaminen / Konstnärers välbefinnande i arbetet och att orka

11:30-12:30        lounas / lunch

12:30-15:00        Teppo Virtanen – jatkuu / fortsätter

15:00-15:30        tauko / paus

15:30-17:00        ryhmätyöskentelyä / grupparbete

Illanviettoa – grillausta – saunomista / kvällsmys – grillning – bastubadande

SUNNUNTAI / SÖNDAG 18.8.

10:00-11:00        Kahvia ja keskustelua / kaffe och diskussion

11:00-14:00        Riina Hannuksela  – Walk Me Talk Me – Sharing + lounas / lunch

14:00-15:00        Yhteenveto + lopetus / sammanfattning och avslutning

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia / Ändringar i programmet är möjliga

Frida Nylund

Sano KYLLÄ!

-ajankäytöstä, valinnoista ja rohkeudesta sanoa ei

Sinä olet elämäsi päähenkilö. Sinä päätät. Vai? Joskus tuntuu siltä, että joku muu ohjaa elämäämme ja me juoksemme perässä haluten huutaa STOP – ottakaa minut mukaan. Yhdessä coachin Frida Nylundin kanssa työstämme omaa ajankäyttöämme, arjen valintoja ja harjoittelemme sanomaan kyllä omalle hyvinvoinnille. Teemme syväsukelluksen omiin mahdollisuuksiimme, esteisiin ja voimavaroihimme löytääksemme kestävämmän arjen.

Työpaja sisältää luennon, keskustelua ja harjoitteita.

Frida Nylund on koulutettu coach ja sosionomi ja hänellä on vankka kokemus työskentelystä kolmannen sektorin kanssa sekä työskentelystä ihmisten kanssa ja puolesta. Sen sijaan että hän olisi harjoitellut sanomaan ei hän on harjoitellut sanomaan kyllä. Enemmälle ajalle. Enemmälle energialle. Selkeämmille rajoille. Coachingin, luentojen ja työpajojen kautta hän haluaa myötävaikuttaa, että esimerkiksi juuri sinulla on kestävämpi arki.

Stefan Backas

ÄÄNIKYLPY

Äänikylpy on tilaisuus rentoutua ja hetkellisesti päästää irti maailmasta parantavien ja harmonisten värähtelyjen virittäessä kehosi ja mielesi takaisin luonnollisiin frekvensseihin. 

Sinulle, joka tiedostat, että on tärkeää löytää ja ylläpitää harmonista mielentilaa, äänikylpy on erinomainen tilaisuus upottautua syvemmälle itseesi ja löytää oikotie takaisin luonnollisempaan tilaan poissa kaikesta sisäisestä melusta.

Stefan Backas on Maalahdessa asuva ääniterapeutti ja äänisuunnittelija. Hän haluaa luoda harmoniaa ja äänimaailmojensa kautta auttaa kuuntelijaa rentoutumaan ja lähestymään sisäistä minäänsä. Me olemme jatkuvasti äänteen ympäröiminä, mutta kuinka usein olemme läsnä hetkessä ja tietoisia ympärillämme olevista äänimaailmoista? Äänet vaikuttavat meihin niin fyysisesti, henkisesti kuin hengellisesti ja tämä on yksi Stefanin lähtökohdista harmonisemman maailman edistämiseksi.

Teppo Virtanen

Taiteilijoiden työhyvinvointi ja jaksaminen

Workshopin aiheita ovat mm. omaan työhyvinvointiin vaikuttamisen mahdollisuuksien tunnistaminen ja voimavarojen käyttöönotto, omien ja muiden ihmisten reagointimallien ymmärtäminen ja niiden vaikutukset vuorovaikutukseen ja työssäjaksamiseen, ratkaisukeskeinen lähestyminen työhaasteisiin sekä vertaistuen ja tiedonjakamisen tietoisempi hyödyntäminen.  Kurssi on vuorovaikutteinen ja käytännöllinen, uusia asioita ja toimintamalleja pääsee harjoittelemaan kannustavassa ilmapiirissä. Sisältö täsmentyy valmennuksessa kurssilaisten toiveiden ja tarpeiden perusteella.

Certified business coach®, valmentaja, MA

Teppo on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 1999 ja on toiminut pitkään monialaisena esiintymisen ammattilaisena ja kansainvälisenä pedagogina.

Toisena tutkintonaan Teppo on sertifioitunut business coachiksi. Hän on toiminut viimeiset kahdeksan vuotta yritysvalmentajana. Tuttuja kokonaisuuksia ovat mm. business coachaus, työnohjaus, HR-projektit, ristiriitatilanteiden ratkaisut, henkilöstön osaamisen kehittäminen sekä työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen kehittäminen. Valmennuksissa sisällöissä korostuvat osallistujien tarpeiden kuuleminen, käytännöllisyys, ratkaisukeskeisyys sekä persoonan huomioon ottaminen. Valmentajana Teppo on tunnettu kyvystään luoda valmennuksiin rento ja positiivinen ilmapiiri.

Riina Hannuksela

Walk Me Talk Me – Sharing

Sharing on ehdotus tulevasta. Se lähtee hienovireisesti tutkimaan sitä, mitä voisi olla huomenna. Sharing on hiljentymistä ja herkistymistä muiden läsnäololle, ympäristölle ja yhdessä kulkemiselle. Se on yhteistä ajautumista ilman vastakkainasettelua, ei-minkään puolesta ja ei-mitään vastaan. Se on hienoviritteinen taival kohti jaettua olemassaoloa.

Walk Me Talk Me – Sharing on moninaisissa tiloissa tapahtuva osallistava kävely, jonka aikana valmistamme yhdessä lounaan. Pelkistetymmillään Sharing on yhdessä vietettyjä sekunteja, minuutteja ja tunteja, kunnes kävely on kävelty, ruoka laitettu ja syöty sekä astiat korjattu.

Riina Hannuksela on tanssitaiteilija, joka työskentelee erilaisissa ympäristöissä ja konteksteissa, usein taideinstituutioiden ulkopuolella, julkisessa tilassa ja useimmiten ei-ammattilaisten kanssa. Hän on lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla.

Hän on valmistunut filosofian maisteriksi kulttuurihistorian oppiaineesta (2006) ja tanssinopettajaksi (2010). Hän on myös suorittanut live art -opintoja. Valmistumisestaan lähtien hän on toiminut monipuolisesti taiteen kentällä mm. taiteilijana, opettajana ja kouluttajana. Yhtenä keskeisenä teemana hänen työssään on tarkastella ja tuoda esiin saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksiä.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.