Pohjanmaa tanssii – Österbotten dansar

POHJANMAAN TANSSII – ÖSTERBOTTEN DANSAR festivaali 25.-27.10.2019

Vaasan kaupunginteatteri, Julia-näyttämö

Liput: 20€ / 15€, Festivaalipassi 45€ / 30€

Liput: Vaasan kaupunginteatterin lippukassa: 06 325 3961 ja www.netticket.fi

Nyt jo viidettä kertaa Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa järjestämä nykytanssifestivaali
tuo monipuolisia esityksiä Vaasaan lokakuussa. Ohjelmistossa on alueella
tuotettuja esityksiä sekä kotimainen vierailuesitys. On koettu tärkeäksi tuoda esityksiä, jotka puhuttelevat laajaa yleisöä ajankohtaisilla teemoilla, ja antavat mahdollisuuden nauttia nykytanssista ja näyttämötaiteesta kaikessa monimuotoisuudessaan. Festivaalin yhteyteen tullaan järjestämään työpajoja, jotka osin avaavat teosten tematiikkaa ja osin antavat mahdollisuuden tutustua tanssiin ammattilaisten kanssa.

Perjantai 25.10 klo 19:15             Tanssiteatteri Minimi Hybrid Momentum &

                                                          Malviniemi Company Hero Colours Lauantai 26.10 klo 19:15              Kati Raatikainen & työryhmä Kvartetto

Sunnuntai 27.10 klo 16:15           Hanna Korhonen & työryhmä

                                                           Kehoon kudottu

Perjantai 25.10 klo 19:15

Tanssiteatteri Minimi: Hybrid Momentum                                                        Hybrid Momentum on kahden aikuistumista välttelevän tanssijan liikkeellinen pelikenttä, jossa näyttämö on nykytanssin abstraktilla runollisuudella sekä katutanssin raa’alla fyysisyydellä puhutteleva hybridi. Antti Lahden ja Mikko Makkosen yhteistyössä syntynyt tanssiteos kumpuaa liikkeen työstämisen ilosta ja omien sekä yhteisten rajojen venyttämisestä. Kasperi Laineen äänisuunnittelu sekä Joonas Tikkasen visualisointi yhdessä teoksen liikemaailman kanssa luovat kiehtovan ja assosiatiivisen kokonaisuuden, jossa liike elää muutosten virrassa.  Kesto n. 30 min.

VÄLIAIKA

Malviniemi Company: Hero Colours

– Tanssi- ja kuvataiteen kokemuksia ikäihmisille

Teos on osa Alvar tanssii-projektia joka on Malviniemi Companyn ja Vaasan
Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus. Projekti on toteutettu osana Tänään kotona -hanketta, jossa kehitetään digitaalisia kulttuuripalveluita ikääntyneille. Kevään 2019 aikana vierailtiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Viikoittain tapahtuviin livelähetyksiin osallistui Alvar-digipalvelun asiakkaita ja tanssitaiteilija Mia Malviniemi ohjasi tanssituokiot, joissa tutustuttiin myös meneillään oleviin näyttelyihin.

Syksyllä 2019 toteutuu projektin toinen vaihe. Malviniemi suunnittelee
pienois soolotanssiteoksen, joka on saanut inspiraationsa näyttelyvierailuista ja keskusteluista ikäihmisten kanssa. Teos lähetetään Alvar-palvelun kautta kuvapuhelimiin Alvarin asiakkaille ja samaan aikaan yleisö voi seurata esitystä livenä. Kesto n. 20 min.

Lauantai 26.10. klo 19:15

Kati Raatikainen & työryhmä: KVARTETTO

Neljä erityisesti maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä. Tanssimassa yhdessä, kuuntelemassa maailman ääniä, musiikkia, toisiaan. Tanssimassa yksin, antautumassa omasta ainutlaatuisuudesta kumpuavalle liikkeelle, kaipaukselle, rakkaudelle.

Kvarteton kompositio syntyy yhteen tulemisen seurauksena; siitä kuinka
toisistaan neljä erilaista kehomieltä asettuvat samaan tilaan, kosketuksiin
toistensa kanssa, kommunikoimaan keskenään liikkeessä. Esiin nousee myös esiintyvä yksilö; nähdyksi tulemisesta ja tilan itselle ottamisesta nauttiva ihminen. Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina, aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Teos on koreografi Kati Raatikaisen ja esiintyjien, Kalervo Kattilakosken,
Maria Lahden, Jarmo Patanan ja Sanna Tornikosken ensimmäinen yhteistyö, joka syntyi prosessissa esiintyjien elämästä ja kokemuksista kummuten, koreografin esitysfilosofiaa mukaillen. Äänisuunnittelusta vastaa Markku Essel, tila- ja valosuunnittelusta Milla Martikainen ja puvustuksesta Roosa Marttiini. Teos sai ensi-iltansa Kokkolan talvitanssit-festivaalilla helmikuussa 2019. Kesto n. 50 min

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

Sunnuntai 27.10. klo 16:15

Hanna Korhonen & työryhmä Kehoon kudottu

– Liikettä ja ääntä ruumiinkuvan kerroksista
Teos on nykytanssia, musiikkia ja tekstiä yhdistävä näyttämöteos joka pohjautuu FT Marjo Kamilan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2015 keräämään tutkimusaineistoon, joka käsittelee muistelukirjoitusten kautta kirjoittajien omien kehomielikuvien ja ulkonäkökäsityksen muotoutumista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, erityisesti vuorovaikutuksessa lähisukulaisen kanssa.
Teoksen koreografiasta vastaa tanssitaiteilija Hanna Korhonen,
äänisuunnittelusta Sami Silén, ja livemusiikista Laitakaupungin Orkesteri.
Lavalla nähdään Korhosen, Silénin ja Laitakaupungin Orkesterin lisäksi
yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Lisäksi esityksessä kuullaan tutkija, FT
Marjo Kamilan kommentoivan ‘Oma ulkonäkö muistoissani’ -tutkimusaineistoa. Teos sain ensi-iltanta Helmifestivaalilla Seinäjoella toukokuussa 2019. Kesto n. 50 min

Suositeltu alaikäraja 13-v.

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.